Campionii revin la treabă. CFR Cluj începe noul sezon după un parcurs aproape perfect în amicale

Campionii revin la treabă. CFR Cluj începe noul sezon după un parcurs aproape perfect în amicale
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația din Gruia este gata pentru startul noii stagiuni, după ce a obținut rezultate importante în stagiul de pregătire din Austria. Singura problemă a lui Dan Petrescu este numărul mic de jucători U21 pe care îi are la dispoziție.

După două titluri consecutive în Liga 1, “feroviarii” au încheiat pregătirile cu gândul la un nou trofeu, dar și la o participare cât mai îndelungată în cupele europene. Chiar dacă în sezonul trecut au fost eliminați rușinos de luxemburghezii de la Dudelange, clujenii speră să își îmbunătățească parcursul în competițiile continentale.

Primul trofeu la îndemâna elevilor lui Dan Petrescu este Supercupa României, pentru care "feroviarii" vor înfrunta sâmbătă, la Ploiești, echipa de tineri a lui Gică Hagi.

În cantonamentul din Austria, trupa din Gruia a avut parte de amicale cu adversari puternici, iar rezultatele au fost încurajatoare, deși echipa clujeană nu a învins la mai mult de un gol diferență. Cele mai importante rezultate au fost cele cu Steaua Roșie Belgrad (1-1) și Sparta Praga (1-0).

În cele cinci partide de pregătire disputate în Austria, “feroviarii” au înscris de șase ori și au încasat două goluri. Golgheterul a fost Djokovic, cu două reușite, în timp ce Vinicius, Costache, Burcă și Țucudean au înscris câte un gol.

Rezultatele CFR-ului în amicale:

  • Orenbug (Rusia 1) 1-0
  • Steaua Roșie Belgrad (Serbia 1, UCL) 1-1
  • Osijek (Croația 1) 2-1
  • Mlada Boleslav (Cehia 1) 1-0
  • Sparta Praga (Cehia 1) 1-0

Deși se confruntă cu o problemă serioasă în ceea ce privește jucătorii tineri, campioana nu s-a grăbit să transfere jucători care să se încadreze în regula U21. În ciuda faptului că doar Valentin Costache pare o soluție viabilă pentru unul din cele două posturi rezervate tinerilor sub 21 de ani, campania de achiziții a formației din Gruia s-a axat pe fotbaliști experimentați, care pot ajuta în cupele europene.

Astfel, soluțiile pentru posturile U21 ar putea fi reprezentate de fotbaliști cu experiență minimă la nivelul Ligii 1, precum Cătălin Itu sau Claudiu Petrila.

La capitolul sosiri, clujenii au bifat transferurile lui Andrei Burcă (FC Botoșani), Mario Rondon și Luis Aurelio (ambii Gaz Metan Mediaș), Michael Pereira (Yeni Malatyaspor), dar și revenirile lui Cosmin Vâtcă (FC Voluntari) și Mateo Susic (Sheriff Tiraspol).

În schimb, formația din Gruia s-a despărțit de Bryan Nouvier, Adam Lang, Cristi Bud și Mate Males. Pierderi importante au fost și cele ale lui Cristi Manea și Kevin Boli, ale căror împrumuturi au expirat.

Cum ar putea arăta CFR-ul în prima etapă a Ligii 1

Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic, Itu – Omrani, Deac, Costache – Țucudean

CFR Cluj va debuta în noul sezon în Supercupa României, împotriva Viitorului Constanța, în 6 iulie. Apoi, la doar trei zile distanță, clujenii vor juca prima manșă a turului 1 preliminar al Ligii Campionilor, în Kazahstan, pe terenul celor de la Astana.

Datorită participării în cupele europene (LPF a decis ca echipele angrenate în competițiile europene nu se vor întâlni între ele în startul sezonului - n. red.), “feroviarii” vor avea parte de un început mai ușor în campionat și vor întâlni formații nou-promovate sau care au evoluat în play-out sezonul trecut.

Comenteaza