Când ar putea reveni Simona Halep după ce TAS i-a redus suspendarea

Când ar putea reveni Simona Halep după ce TAS i-a redus suspendarea
| Foto: Transylvania Open

Fostul lider mondial are șansa de a evolua din nou după un an și jumătate.

În august 2022, Simona Halep disputa ultimul meci înainte de a fi depistată pozitiv la Roxadustat. La un an și jumătate de la acel moment și după o luptă îndelungată în cadrul instanțelor, sportiva din România poate reveni pe teren.

TAS a redus suspedarea dictată de ITIA de la 4 ani la doar 9 luni, pe care fostul lider mondial le-a ispășit deja. Primul mare turneu WTA la care Haleo ar fi putut participa este cel de la Miami, însă ar avea nevoie de un wild card, iar organizatorii le-au acordat deja pe toate cele pe care le avea la dispoziție.

Astfel, sportiva în vârstă de 32 de ani ar putea reveni la meciul dintre România și Ucraina din Billie Jean King Cup. Întâlnirea din calificările pentru turneul final urmează să aibă loc în 12-13 aprilie 2024 în Statele Unite ale Americii.

Simona Halep a debutat în 2010 pentru selecționata României, însă nu a mai evoluat din 2019 într-un meci din Billei Jean King Cup. Palmaresul ei în cadrul competiției cuprinde 22 de victorii și 10 înfrângeri la simplu și la dublu.

Comenteaza