Când s-ar putea încheia sezonul din Liga 1. LPF încearcă să imite modelul german

Când s-ar putea încheia sezonul din Liga 1. LPF încearcă să imite modelul german
| Foto: facebook.com/cfr1907

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a explicat cum s-ar putea încheia sezonul competițional și a recunoscut că urmărește modul în care Germania gestionează situația.

Liga 1 a fost suspendată de mai bine de o lună, însă conducerea LPF caută o soluție pentru încheierea sezonului. Secretatul General al LPF, Justin Ștefan, a dezvăluit că stagiunea 2019-2020 ar trebuie să se încheie până la 31 iulie. Problema este reprezentată de situația celor 155 de jucători ale căror contracte vor expira în 30 iunie. Justin Ștefan a recunoscut că se află în legătură cu forul similar din Germania pentru a avea un model în gestionarea situației.

“Mai multe echipe au cerut trei săptămâni de pregătire și am ajuns la data de 5 iunie, iar data pentru a finaliza competiția este 31 iulie. Nu luăm decizii clare pentru că lucrurile se pot schimba de la o zi la alta. Dacă se vor juca toate meciurile atunci va fi plătită toată suma din drepturile TV. Ținem legătura cu Germania la nivel de Ligă pentru că par că sunt un bun exemplu, ne inspirăm…Ei vor relua primii competiția, asta e intenția.

Nu avem posibilitatea de a-i izola în România pe jucători de restul lumii. Pentru 155 de jucători va expira contractul la 30 iunie, urmează să înaintăm noi propuneri pentru Comitetul Executiv al FRF. Se poate vota online și semna actele electronic. Deocamdată, cei de la FRF nu au varianta prelungirii contractelor într-un caz de urgență, motiv pentru care trebuie să venim cu propuneri noi”, a declarat Justin Ștefan pentru Prosport.

Comenteaza