Căpitanul U BT Cluj se retrage

Căpitanul U BT Cluj se retrage

Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a anunţat, sâmbătă, că sârbul Aleksandar Rasic, căpitanul formaţiei, îşi va încheia cariera după meciurile cu SCM Craiova, din finala mică a Ligii Naţionale. Rasic are 35 de ani şi a jucat la U BT Cluj în ultimele trei sezoane.

U BT Cluj a ratat calificarea în finala mare a Ligii Naţionale, fiind eliminată cu 3-2 la general de campioana en-titre, CSM Oradea. Astfel, clujenii vor juca pentru medalia de bronz cu echipa eliminată de CSM Sibiu, adică SCM Craiova, în trei partide. Prima este programată la BT Arena, duminică.

După finala mică, Rasic va pune punct carierei de jucător, care a inclus şi aproape patru ani petrecuţi în România (o jumătate de sezon la Steaua Bucureşti şi trei sezoane la U BT Cluj).

Rasic, care a bifat şi trei sezoane în Euroligă (cu Partizan Belgrad şi cu Montepaschi Siena), are trei trofee ale Ligii Adriatice, cinci titluri de campion în Serbia, Germania, Italia şi România, precum şi şapte Cupe (cinci în Serbia, două în România şi una în Italia). Cu U BT Cluj a mai câştigat şi două Supercupe ale României.

U BT Cluj a publicat o scrioase pentru Raške

Dragă Aleks,

Se spune că orice început are și un sfârșit. Ai dreptate, sună a clișeu. Ție nu îți plac clișeele. Întotdeauna ai fost un tip pragmatic. Nu puteai fi altfel, din moment ce ai crescut într-o familie în care sportul înseamnă enorm. Tatăl tău a jucat handbal și a ieșit de două ori campion european. El reprezintă un model pentru tine. Un adevărat mentor. Copii fiind, tu și fratele tău ați mers întâi la karate, apoi ați ajuns la baschet. Te-ai îndrăgostit de baschet, dar ți-au plăcut, în paralel, toate sporturile.

Din start ai știut că vrei să devii sportiv profesionist. TEXTUL integral AICI!

Comenteaza