Cârţu are rezultate mai bune ca jucător, dar Van Gaal este un super-antrenor. Vezi o analiză a performanţelor celor doi

Cârţu are rezultate mai bune ca jucător, dar Van Gaal este un super-antrenor. Vezi o analiză a performanţelor celor doi
Sorin Cârţu are trei titluri naţionale ca jucător, în timp ce Van Gaal, niciunul. În cariera de antrenor, însă, românul nu se poate lua la trântă cu performanţele lui Van Gaal.
Sorin Cârţu şi Louis Van Gaal se întâlnesc în premieră în această seară. Sunt doi oameni de fotbal cu performanţe, doar că ale românul sunt obţinute mai degrabă ca jucător.

CARIERELE DE FOTBALIŞTI

Cârţu (55 de ani) are trei titluri şi patru Cupe ale României ca jucător, de pe vremea când îmbrăca tricoul Universităţii Craiova. A fost atacant, are şapte prezenţe în echipa naţională a României şi a înscris 107 goluri în Liga I.

Pe de alte parte, Van Gaal (59 de ani) nu se laudă cu performanţe asemănătoare. A fost mijlocaş. Prima echipă profesionistă la care a fost legitimat a fost Ajax, unde nu a prins însă niciun meci oficial. A evoluat însă pentru Royal Antwerp, Telstar, Sparta Rotterdam şi AZ Alkmaar, adunând 333 de meciuri şi 34 de goluri. Nu are nicio selecţie în naţională.

CARIERELE DE ANTRENORI
Ca antrenor, Cârţu are un singur titlu naţional, cel cucerit cu Universitatea Craiova, în 1991, an în care a câştigat şi Cupa României. A condus o singură formaţie din străinătate, Veria, din Grecia, şi nu a fost niciodată selecţioner, decât la naţionala Under 21.

În schimb, lista performanţelor antrenorul Van Gaal este foarte lungă. Are şapte titluri naţionale, cucerite în trei ţări, cu patru echipe (trei titluri cu Ajax, două cu Barcelona, câte unul cu AZ Alkmaar şi Bayern). Are o ligă a campionilor cu Ajax, două Supercupe ale Europei şi o Cupă UEFA. Între 2000 şi 2002 a fost selecţionerul naţionalei Olandei.

Cârţu şi Van Gaal se vor întâlni marţi seară, pe Allianz Arena, ca antrenori ai echipelor CFR şi Bayern Munchen.



Comenteaza