Cârţu: O tensiune precum cea de la Basel o pot înţelege doar cei care ajung să trăiască aşa ceva

Cârţu: O tensiune precum cea de la Basel o pot înţelege doar cei care ajung să trăiască aşa ceva
Fostul antrenor al CFR-ului, Sorin Cârţu, explică, într-un interviu publicat de gsp.ro, faptul că un moment precum cel de la Basel şi tensiunea acumulată la meciul echipei clujene din Elveţia, le pot înţelege doar cei care au trecut prin ceva asemănător.
„Un moment din ăsta, o tensiune de acest gen pot înţelege doar cei care ajung să trăiască aşa ceva”, a punctat Sorin Cârţu pentru gsp.ro.

Tehnicianul a detaliat pentru reporterul Gazetei Sporturilor contextul în care a venit gestul spargerii geamului băncii de rezerve la meciul FC Basel - CFR Cluj din Liga Campionilor.

Tensiunea meciului a crescut foarte mult în momentul în care după ce efectuase toate cele trei schimbări, un alt jucător al CFR-ului, Bastos, era în pericol de a nu mai putea continua, a explicat tehnicianul.

„Primele îngrijiri, apoi doctorul şi Bjelanovici fac semne pentru schimbare. Îţi dai seama? La 30 de secunde după ce o făcusem pe a treia. <De unde, frate, să mai fac schimbare?> Le-am strigat în disperare şi lor. Eram la doi metri de arbitrul de rezervă, ne uitam unul la altul, parcă şi el conştientiza. <De unde atîta ghinion?>. Plus că îl mai aveam şi pe Costa cu întindere (...). E, parcă mi-a trecut prin faţă toată cariera, numai ghinioane şi neşansă! Şi mi-am vărsat nervii pe geamul ăla!”, a explicat Cârţu pentru sursa citată.

Sorin Cârţu a antrenat CFR Cluj începând din luna septembrie, atât în campionat şi Cupă, dar şi în cinci dintre cele şase meciuri disputate de echipă în actuala ediţie a Ligii Campionilor.

În cel de-al cincilea meci din competiţia internaţională, cu FC Basel, în deplasare, unde clujenii au jucat foarte slab, tehnicianul a cedat nervos şi a lovit geamul de pexiglas al băncii de rezervă, inclusiv cu piciorul, acesta spărgându-se. Antrenorul a fost amendat de UEFA, iar ulterior conducerea din Gruia l-a demis, motivându-şi decizia pe seama gestului respectiv.
Comenteaza