Cazurile de coronavirus din România ar putea afecta participarea echipelor din Liga 1 în cupele europene

Cazurile de coronavirus din România ar putea afecta participarea echipelor din Liga 1 în cupele europene
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formațiilor care vor reprezenta România în comeptițiile continentale le-ar putea fi interzis accesul pe teritoriul mai multor țări.

Liga 1 va avea patru reprezentante în competițiile europene. Cu excepția play-off-ului Ligii Campionilor, toate partidele din preliminarii se vor disputa într-o singură manșă, iar gazda va fi stabilită prin tragere la sorți.

Astfel, dacă o echipă din România va fi nevoită să dispute un joc pe teritoriul unui stat care interzice intrarea în respectiva țară, fie carantinarea pentru 14 zile, indiferent dacă se prezintă sau nu rezultatul unui test negativ efectuat în ultimele 72 de ore, ar avea practic blocată posibilitatea de a susține meciul.

Într-un astfel de caz, măsură pe care UEFA va fi obligată să o ia este calificarea la ”masa verde” a adversarilor echipei din România. Alte țări care se află în aceeași situație sunt Rusia, Ucraina, Spania, Portugalia, Turcia, Israel, potrivit GSP. 

Statele unde formațiile din Liga 1 ar întâmpina probleme sunt Norvegia, Finlanda și Malta, unde accesul cetățenilor români e interzis, în timp ce în Țările Baltice, Slovenia sau Slovacia, românii sunt obligați să stea în carantină sau izolare pentru 14 zile.

Comenteaza