Europeanul de Handbal: Neagu și Buceschi, în topul marcatoarelor

Europeanul de Handbal: Neagu și Buceschi, în topul marcatoarelor
| Foto: foto facebook.com/pg/FRH-Federația-Română-de-Handbal-Official

Româncele ocupă ultimele două poziții ale podiumului în ierarhia golgheterelor de la turneul final, în timp ce Crina Pintea a fost aleasă în echipa ideală a competiției.

Echipa națională de handbal feminin a început perfect Campionatul European, cu trei victorii, cea mai importantă fiind cea în fața Norvegiei. Totuși, în grupele principale, formația lui Ambros Martin s-a stins treptat, iar în ultimele patru partide a pierdut de trei ori. Cu toate acestea, România s-a clasat între primele patru echipa de pe continent, iar jucătoarele au obținut mai multe performanțe individuale.

În ciuda unei accidentări care o va ține departe de teren pentru o lungă perioadă, Cristina Neagu s-a clasat pe locul trei în topul marcatoarelor, cu 44 de reușite, în timp Eliza Buceschi se află pe locul doi în ierarhie, cu 45 de goluri. Clasamentul este condus de Katarina Krpez, din Serbia, cu 50 de reușite.

Un atuu important al României a fost pivotul Crina Pintea, care a făcut ambele faze și a pus probleme tuturor jucătoarelor cu care s-a confruntat. Pentru jocul bun de la turneul final, românca a fost desemnată drept cel mai bun pivot al competiției și inclusă în echipa ideală.

În urma prezenței în “careul de ași” al Campionatului European, România și-a asigurat prezența la turneul final mondial din 2019, în timp ce campioana Franța este sigură de participarea la Jocurile Olimpice din 2020.

Comenteaza