Ce impact are retragerea asupra vieții unui sportiv. Cristi Dulca: “5 ani nu știam ce să fac. Erau nopți nedormite, momente în care plângeam”

Ce impact are retragerea asupra vieții unui sportiv. Cristi Dulca: “5 ani nu știam ce să fac. Erau nopți nedormite, momente în care plângeam”
| Foto: frf.ro

Fostul fotbalist, în prezent selecționer al echipei naționale feminine, a vorbit despre momentele complicate prin care a trecut în perioada în care a fost nevoit să renunțe la cariera de sportiv profesionist.

Participant cu România la ultimul Campionat Mondial la care “tricolorii” au fost prezenți, în 1998, Cristi Dulca a fost nevoit să pună capăt prematur carierei de fotbalist, la doar 30 de ani, din cauza unor probleme la inimă.

Fostul fundaș a dezvăluit momentele complicate prin care a trecut imediat după retragerea din activitate impactul pe care îl poate avea aceasta în viața unui sportiv profesionist.

“A fost foarte greu. Nu prea am povestit momentul ăsta, pentru că a fost mai greu decât ce a urmat. Era greu pentru că eram în formă maximă, cumva. Cinci ani a fost foarte greu pentru mine. Da, 5 ani cumva am suferit. Am emoții, pentru că mi-am adus aminte.

Era foarte greu. Au urmat 5 ani în care nu știam ce să fac. Cariera de fotbalist e una și nu știi ce să faci, chiar dacă terminasem o facultate de sport, cum se făcea atunci. Nu puteam da la Medicină, fiind fotbalist. Ce să faci? Să mergi profesor de sport?

Am avut câteva afaceri, nu au mers și a fost destul de greu. N-aveam somn. Coboram noaptea, mă uitam la poze, la meciuri. Nu puteam să accept că nu mai sunt fotbalist. Te uită lumea, nu te mai caută nimeni, nu mai ai prieteni. Se schimbă viața.

Țin minte că mergeam, nu știu dacă noapte de noapte, dar tot la două zile, la cazinou. Jucam blackjack. Venea soția după mine și mă lua de acolo. Erau nopți nedormite, momente în care plângeam. Nu știam, efectiv, ce să fac”, a povestit Cristi Dulca la Look Sport.

Comenteaza