Ce șanse are CFR de a câștiga Supercupa României?

Ce șanse are CFR de a câștiga Supercupa României?

Mai multe case de pariuri de top au afișat încă de la începutul lunii cotele antepost pentru Supercupa României.

Meciul dintre campioana CFR Cluj și U Craiova (fosta CS U Craiova), deținătoarea cupei, se joacă pe 14 iulie, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova.

Bookmakerii se așteaptă la un meci echilibrat, poate prin prisma faptului că partida se joacă pe terenul Universității: ardelenii au o cotă medie de 2.65 la victorie, iar oltenii au cota 2.80. E adevărat, factorul publicului propriu contează, dar, așa cum veți vedea din analiza care urmează, campioana are prima șansă pe terenul de joc.

CFR CLUJ

Poza noua 12.07.2018

Cel mai important eveniment petrecut în „viața” campioanei în această vară a fost plecarea lui Dan Petrescu în China, la Guizhou Zhicheng. Este majoritară opinia că lui Petrescu i se datorează în cea mai mare măsură câștigarea Ligii I. Pe banca tehnică a fost adus Edward Iordănescu, un tehnician diferit ca temperament, dar la fel de respectat. Fiul lui Anghel Iordănescu va continua în același sistem 4-3-3, pentru că acesta este modulul potrivit pentru lotul CFR-ului.

Transferuri
Perioada de mercato nu s-a încheiat, dar cele mai importante mutări se fac, de obicei, până la plecare în cantonamentul principal, pentru ca antrenorii să aibă timp să integreze noile achiziții. CFR s-a despărțit de fundașul central Boli și de fundașul stânga Laurențiu Rus, dar și adus doi jucători: Robert Ndip (24 de ani), atacant cu 8 selecţii în naţionala Camerunului, și Adam Lang (25 de ani), fundaș central cu selecții în naționala Ungariei. De asemenea, Mouscron a fost de acord cu prelungirea împrumutului fundașului dreapta Cristi Manea, un jucător important pentru clujeni sezonul trecut.

Echipa folosită în amicalul câștigat cu 3-0 în fața vicecampioanei Poloniei, Jagiellonia:  Arlauskis - Peteleu, A. Mureşan, Vinicius, Camora - Hoban, Djokovic, Culio - Costache, Ţucudean, Deac. În partea secundă au intrat şi rezervele: Vîtcă - A. Rus, I. Rus, I. Radu, M. Males, Bordeianu, Ioniţă, Petrila, Păun, Mailat.

“În proporţie mare sunt lucruri pozitive pe lângă că am câştigat la diferenţă. Nu am primit gol, am stat bine în teren, am avut un plus de prospeţime faţă de jocul trecut, deja intrăm pe un nivel care se apropie de ce înseamnă forma sportivă competiţională. Avem cu totul alt stil, încercăm să ne adaptăm cât mai repede, perioadă scurtă e adevărat, antrenamentele sunt specifice şi până la meciul cu Malmo să ne întărim foarte bine şi cu jucătorii şi relaţiile să fie mult mai bune”, a spus Edward Iordănescu după acel meci.

U CRAIOVA 1948

Poza noua 12.07.2018

Fosta CS U Craiova nu și-a schimbat antrenorul, ceea ce e un lucru pozitiv, dar lotul oltenilor a slăbit semnificativ în această vară. „De atmosferă sunt sigur că va fi frumoasă la Supercupă, dar problema este la noi, trebuie să muncim să fim şi noi într-o formă bună, să creştem nivelul jocului, trebuie să jucăm mai simplu, să găsim soluţiile cele mai bune, nu cum am făcut în aceste meciuri”, a spus antrenorul Devis Mangia.

Transferuri
U Craiova i-a pierdut deja pe Alexandru Băluță, fotbalist plecat la Slavia Praga în schimbul 2,65 milioane de euro, pe Gustavo, care a mers la FC Lioaning și pe Vladimir Screciu la Genk, pe 2 milioane. Este vorba să plece și Nicușor Bancu, la PSV Eindhoven. Asta înseamnă că oltenii nu mai au doi componenți ai tripletei ofensive care a făcut senzație sezonul trecut, plus fundașul stânga titular. Screciu nu era titular de drept, dar a jucat în destule meciuri. De venit, a venit doar Alexandru Cicâldău, care va avea nevoie de timp să se integreze.

Echipa utilizată de Mangia în meciul pierdut (0-1) cu Varen Nagasaki: Popescu - Martici, Kelici, Tiago Ferreira - Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Briceag - Burlacu, Glavina, Mihăilă. Rezerve: Dică, Preduț, Gardoș, Rossi, Bărbuț, Markovici, Puțaru, Juncu, Borța, Șerban, Bîrzan.

În concluzie, se poate spune că un pariu pe victoria CFR-ului la o cotă de peste 2.00 este un pariu cu valoare.

Comenteaza