Ce trebuie să se întâmple ca Baza "Dan Anca" să fie "forever" a Universității Cluj. Explicațiile primarului

Ce trebuie să se întâmple ca Baza "Dan Anca" să fie "forever" a Universității Cluj. Explicațiile primarului
| Foto: Primaria Cluj-Napoca

”Dan Anca” ar putea fi redată clubului de fotbal Universitatea Cluj dacă primăria se înțelege cu proprietarii cărora li s-a retrocedat 70% din terenul bazei sportive.

Întrebat despre situația bazei sportive ”Dan Anca” în cadrul ședinței de Consiliu Local, primarul Emil Boc a declarat că vineri urmează să se întâlnească, pentru negocieri, cu cei trei proprietari privați care dețin 70% din terenul pe care se află baza. 

“Avem vineri un termen de reconciliere amiabilă, ca să zic așa. Acolo sunt mai mulți proprietari, sunt trei, unul dintre ei este foarte în regulă, pro oraș, ceilalți doi încă nu. Avem un ultim termen, vineri, un nou termen pentru o reconciliere amiabilă. Dacă acest lucru se rezolvă, merge mult mai repede. Cumpărăm terenul care a fost retrocedat 70% și aparține astăzi unor proprietari privați și atunci întregim cu 30% cât e proprietate publică și atunci baza va fi a Universității Cluj “forever”, pentru totdeauna. Datorită neînțelegerilor dintre asociați s-a prelungit acest timp. Avem calea lungă, de a merge prin instanță, care poate dura ani de zile, sau cea scurtă, pe cale amiabilă. Suntem foarte aproape de a merge pe calea amiabilă”, a explicat Boc.

Edilului Clujului i-a fost sugerat să aplice pentru un proiect desfășurat de Ministerului Dezvoltării, Compania Națională de Investiții și FRF, prin care autoritățile locale pot să acceseze sume de 1,35 milioane de euro pentru construcția de terenuri sportive.

“Exact această bază am dat-o ca potențial. Noi am dat această locație ca preliminară, sub rezerva că rezolvăm situația juridică. Mai avem două locații de rezervă”, a replicat Boc. 

Baza sportivă ”Dan Anca” a fost folosită de grupele de copii și juniori ale Universității Cluj.

Comenteaza