Ce urmează pentru CFR după eliminarea cu Malmo? Clujenii vor avea parte de adversari facili în Europa League

Ce urmează pentru CFR după eliminarea cu Malmo? Clujenii vor avea parte de adversari facili în Europa League
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Echipa lui Toni Conceicao va întâlni câștigătoarea dublei Alashkert Erevan – Sutjeska Niksic.

După o eliminare la limită din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, CFR se pregătește de duelurile din Europa League. Campioana României va fi cap de serie și va lupta pentru un loc în play-off cu câștigătoarea dublei dintre campioana Armeniei, respectiv cea a Muntenegrului.

Alashkert Erevan câștigat titlul în sezonul trecut în Armenia. Este al treilea trofeu din istoria clubului și, totodată, al treilea consecutiv. Chiar dacă în lotul formației se află un jucător care a fost coleg cu Lobonț și Chivu la Ajax, cota de piață a echipei este de doar 5,4 milioane de euro. Prin comparație, cota CFR-ului este de 23,3 milioane.  Alashkert a fost eliminată din primul tur al Ligii Campionilor de Celtic Glasgow, după 6-0 la general.

Cealaltă posibilă adversară a CFR-ului este Sutjeska Niksic, din Muntenegru. Ex-iugosalvii sunt, la rândul lor, campioni, reușind al treilea titlu din istoria echipei. De asemenea, muntenegrenii au în palmares și o cupă a micuțului stat aflat la Marea Adriatică. Cel mai important jucător din istoria echipei este fostul atacant al lui AS Roma și Juventus, Mirko Vucinic, care și-a început cariera la formația muntenegreană. Sutjeska a fost eliminată din primul tur al Ligii Campionilor de echipa kazahă Astana.

Returul dintre cele două se dispută azi, de la ora 18. În partida tur, armenii s-au impus la limită, scor 1-0.

Comenteaza