Cel mai bun din lume în 2010. Messi a câştigat Balonul de Aur FIFA

Cel mai bun din lume în 2010. Messi a câştigat Balonul de Aur FIFA
Lionel Messi (foto) a câştigat în această seară, pentru a doua oară consecutiv, titlul de cel mai bun fotbalist al anului, pentru evoluţiile din 2010, fiind în schimb prima dată când trofeele FIFA şi Balon d' Or au fost acordate sub forma unuia singur.
Messi a câştigat astfel cel mai important trofeu al anului, devansându-i pe Iniesta şi Xavi.

"Adevărul este că nu mă aşteptam să câştig acest trofeu. Colegii mei meritau mai mult decât mine să câştige", a punctat cu modestie Messi, vizibil fericit de premiul obţinut.

Premiul pentru cel mai bun antrenor al anului 2010 a fost câştigat de Jose Mourinho.

În cadrul galei a fost anunţat şi cel mai bun "11" din 2010, după cum a fost votat pe site-ul FIFA:  Iker Casillas - Gerard Pique, Carles Puyol, Maicon, Lucio - Xavi, Andres Iniesta, Wesley Sneijder - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, David Villa.

Premiul pentru cea mai bună jucătoare a anului 2010 a fost câştigat de Marta. iar cea mai bună antrenoare a fost desemnată Silvia Neid.

Trofeul Ferenc Puskas pentru cel mai frumos gol din 2010 a fost acordat turcului Hamit Altintop, care a înscris cu un voleu de la 20 de metri într-un meci dintre Turcia şi Kazahstan.

Premiul preşedintelui FIFA a fost oferit arhiepiscopului Desmond Tutu, care a luptat pentru emnciparea Affricii de Sud, ţara gazdă a Campionatului Mondial de fotbal din 2010, în timpul "apartheid-ului".
.



Comenteaza