Cel mai vechi concurs de pescuit la răpitori se ţine în weekend

Cel mai vechi concurs de pescuit la răpitori se ţine în weekend
Aflată anul acesta la a XI-a ediţie, Cupa 3 Lacuri are o istorie bogată, fiind în prezent cel mai longeviv concurs de pescuit la răpitori din ţară.

„Cupa 3 Lacuri s-a născut datorită iniţiativei membrilor Asociaţiei Aqua Transilvae Club, aceştia dorind să ofere iubitorilor pescuitului la răpitori un concurs în care să se îmbine sportivitatea şi prietenia. Astfel pentru mai mulţi ani Cupa 3 Lacuri s-a desfăşurat pe lacurile din vecinătatea Clujului: Gilău, Someş Cald şi Tarniţa, de unde şi denumirea concursului. Concurenţii erau obligaţi să evolueze succesiv pe fiecare dintre cele 3 Lacuri, câte o manşa pe fiecare lac, existând grupe separate pentru pescarii la muscă şi cei la spinning", arată organizatorii.

Anii au trecut, motoarele electrice au luat treptat locul vâslelor, concursurile de spinning s-au separat de cele de muscă, lacurile şi-au pierdut mult din potenţial Cupa 3 Lacuri ajungând astfel "în exil" pe Beliş-Fântânele. Numărul concurenţilor a variat, regulile s-au adaptat celor din campionatele naţionale, dar a rămas neschimbată atmosfera prietenească şi de fair-play atât de dragă iubitorilor pescuitului, arată sursa citată.

„Şi în acest an, în weekend-ul 29-30 iunie 2013, ne vor fi parteneri de competiţie peştii din lacul Beliş-Fântânele, deşi poate pentru mulţi principala „ţintă" va fi reîntâlnirea cu prietenii şi atmosfera destinsă", primit cei de la Asociaţiei Aqua Transilvae Club. Ediţia din acest an va readuce împreună pescarii la spinning şi pe cei la muscă. Detalii privind concursul pot fi găsite pe site-ul: www.afc.org.ro.

Etichete
Comenteaza