Video Foto Centenar în Alb și NegrU. Mii de oameni au participat la sărbătoarea Universității Cluj

Centenar în Alb și NegrU. Mii de oameni au participat la sărbătoarea Universității Cluj
Centenar în Alb și NegrU
Centenar în Alb și NegrU
Centenar în Alb și NegrU
Centenar în Alb și NegrU
Centenar în Alb și NegrU
Centenar în Alb și NegrU
Centenar în Alb și NegrU
Centenar în Alb și NegrU
Centenar în Alb și NegrU
Centenar în Alb și NegrU
Centenar în Alb și NegrU

Mii de clujeni au participat la evenimentul organizat de Asociația Șepcile Roșii 1919 și Scena Urbană, în Parcul Sportiv “Iuliu Hațieganu”.

Cei 100 de ani de existență ai Universității Cluj au fost sărbătoriți cu fast în Parul Sportiv ce poartă numele fondatorului clubului. Peste 2.000 de oameni au participat la evenimetul inedit ce a început un un dialog imaginar între Iuliu Hațieganu și rectorul Universității Babeș Bolyai, academicianul Ioan Aurel Pop.

Evenimentul a continuat cu piesa de teatru ce i-a avut în prim plan pe Toni Dascălu și Mircea Luca, iar show-ul a culminat cu reeditarea jocului dintre Universitatea Cluj și Ferar, din vara anului 1945. Partida are o însemnătate specială, fiind primul joc al “Șepcilor roșii” după reîntoarcerea acasă din bejenia de la Sibiu. La finalul meciului, suporterii “studenților” au oferit un adevărat show pirotehnic și au cântat minute bune. Printre cei care au interpretat jucătorii Universității Cluj se numără foști fotbaliști ai clubului, precum Octavian Abrudan, Mihai Onicaș, Cristi Pojar sau Valentin Lemnaru.

“A fost emoționant, mi-am văzut și foștii colegi jucând. Până acum doar am auzit despre istoria clubului, acum am și văzut. E emoționat să vezi prin câte a trecut această echipă și totuși trăiește. Tot orașul se bucură și pentru noi este o onoare să jucăm pentru Universitatea Cluj. S-au schimbat vremurile, tehnologia e la alt nivel și la fel e și fotbalul”, a spus portarul “studenților”, Cosmin Dur-Bozoancă.

Vizibil emoționat, Mihai Onicaș a vorbit la rândul său despre eveniment. “A fost un eveniment special, creat de suporterii noștri, pe care îi cunoaștem pentru ideile lor originale. Ei reușesc să includă întotdeauna momente din istoria grea, dar frumoasă a Universității Cluj, de fiecare dată când au șansa. Sunt foarte mândru că am participat la acest eveniment, e o mândrie și o onoare pentru mine să fiu printre acești fotbaliști și să fac parte din evenimentul care celebrează centenarul Universității Cluj”, a declarat fotbalistul.  

Comenteaza