Centenarul Universității Cluj, celebrat la Sports Festival 2019. “Studenții” vor avea parte de un meci tare vara viitoare

Centenarul Universității Cluj, celebrat la Sports Festival 2019. “Studenții” vor avea parte de un meci tare vara viitoare
| Foto: Generația de Aur - Legendele Barcelonei pe Cluj Arena / facebook.com/sportsfestivalcom

Organizatorii evenimentului au anunțat un alt meci important pentru baschetbaliști, după înfruntarea cu Panathinaikos din toamna acestui an.

Vara anului 2018 a consemnat o serie de evenimente sportive importante, sub umbrella Sports Festival. Printre numele mari care s-au aflat la Cluj-Napoca se numără componenții “Generației de aur”, Legendele Barcelonei, Goran Ivanisevic sau Ilie Năstase. Printre vedetele care au voribt despre sport în cadrul evenimentului s-au aflat Gheorghe Mureșan sau Narcisa Lecușanu. Pentru 2019, anul Centenarului Universității Cluj, organizatorii pregătesc partide dedicate sarbătorii.

Unul dintre organizatorii evenimentului, Mirel Alexa, a dezvăluit ce li se pregătește fanilor “Șepcilor roșii”. “La Sports Festival ne vom ocupa de organizarea celui mai important meci din cadrul Centenarului FC Universitatea Cluj. Nu va fi un meci de old-boys, ci un adevărat spectacol.

Vom aduce o echipă de afară, tratăm cu 4-5 nume din străinătate. Nu vorbim de legende, din acest motiv am dus meciul de fotbal şi festivalul în iulie, deoarece în iunie ei sunt în vacanţă, toţi. Avem în minte echipe din Turcia, Austria, Grecia, Germania, toate echipe de tradiţie”, a declarat Alexa, pentru Prosport.

Implicat în acest proiect, Patrick Ciorcilă a explicat că echipa care va veni la Cluj nu va fi una dintre cele mai importante din Europa. “România nu este pregătită pentru aducerea unei echipe din Vest, a unei legende gen Milan, Liverpool sau Barcelona, din punct de vedere financiar. Costul este între 1 şi 2 milioane de euro, doar onorariul lor, pe lângă toate costurile de cazare, pretenţii”, a spus fostul tenismen.

Ciorcilă a vorbit despre alte momente importante din cadrul sărbătorii Centenarului Universității Cluj. ”În colaborare cu "U" Cluj, înaintea meciului vedetă vom avea şi un meci de legende, “U” Cluj cu legendele unei alte echipe, posibil Dinamo, pentru că echipele sunt înfrăţite. Vrem să fie, per total, un show. Nu este doar un meci. Cu un duel al legendelor, poate un concert, vrem să oferim un eveniment foarte mare de Centenar pentru “U” Cluj”, a precizat Ciorcilă.

În 2019, Sports Festival va începe în iunie cu o partidă demonstrativă de tenis, va continua în iulie cu meciurile de fotbal, iar în septembrie se încearcă aducerea unei alte echipe puternice de baschet la Cluj.

Comenteaza