CFR a executat Brăneştiul: două goluri în trei minute

CFR a executat Brăneştiul: două goluri în trei minute
“Feroviarii” şi-au respectat blazonul şi au învins nou-promovata Victoria Brăneşti prin două goluri spectaculoase, marcate de la distanţă.
Campioana s-a chinuit o oră să marcheze în poarta celor de la Victoria Brăneşti, dar apoi a reuşit să rezolve meciul cu două goluri în trei minute. “Feroviarii” au marcat prin Gabi Mureşan şi Dani şi rămân neînvinşi în acest sezon. Următoarea etapă, clujenii se deplasează la Timişoara pentru primul derby, împotriva lui Poli.

Andrea Mandorlini a efectuat doar o înlocuire în formula de start faţă de meciul cu Universitatea Craiova din prima etapă. În mod surprinzător, aceasta a avut loc în apărare, unde Veloso i-a luat locul lui Edimar, în timp ce mijlocul şi atacul au rămas neschimbate, în ciuda prestaţiei slabe din confruntarea cu oltenii. Prima repriză a fost dominată clar de campioni, care şi-au creat numeroase ocazii. Cu toate acestea, cei care au ameninţat primii buturile adverse au fost ilfovenii, prin Popa (2), care a trimis un şut pe lângă poarta lui Nuno Claro.

“Feroviarii” au început seria ratărilor cu ocazia lui Mureşan (9), la o fază la care mijlocaşul l-a scos din joc pe Velicu, înlocuit mai târziu cu Marincău. Bjelanovic (23) a fost aproape să dea primul gol pentru CFR, dar nu a reuşit să îl învingă pe Cernea din faţa porţii. Cadu (26) şi Culio (28) şi-au încercat pe rând lovitura de cap, însă au ratat ţinta. Mureşan (30) şi acelaşi Culio (32) au schimbat partitura şi i-au testat reflexele lui Cernea la loviturile de la distanţă, dar goalkeeperul Victoriei a fost pe minge de fiecare dată. Traore a intrat în locul accidentatului Kone încă din minutul 36, iar mutarea s-a văzut imediat. Tânărul atacant ivorian a avut două ocazii în ultimele minute ale reprizei, dar la pauză tabela a rămas neschimbată, 0-0.

Oaspeţii au prins curaj după pauză şi au încercat câteva incursiuni în atac. Oprea (52) l-a lobat pe Nuno Claro, dar mingea a căzut pe plasă. Clujenii au rezolvat meciul în doar trei minute, cu două execuţii de la distanţă. Mai întâi, “specialistul” Gabi Mureşan (61) a prins un şut de excepţie, fără preluare, care s-a oprit în vinclul porţii lui Cernea. Al doilea “închizător” al gazdelor, Dani, nu s-a lăsat mai prejos şi a marcat în minutul 64, tot în urma unui şut expediat din afara careului. Victoria Brăneşti a mai încercat să puncteze la impresia artistică, iar nou-intratul Ispir (70) l-a întins pe Nuno Claro cu o minge din marginea careului. Mandorlini a efectuat o mutare de neînţeles, alegând să îl înlocuiască pe Traore, unul din cei mai buni jucători de pe teren. Ivorianul a protestat vehement când a ajuns pe bancă, apoi a plecat direct la vestiare, în aplauzele întregului stadion.


Comenteaza