CFR a învins Universitatea Craiova și s-a distanțat la 4 puncte de locul doi | VIDEO

CFR a învins Universitatea Craiova și s-a distanțat la 4 puncte de locul doi | VIDEO
CFR Cluj a trecut cu 2-1 de CS Universitatea Craiova, duminică, pe arena din Gruia, în etapa a noua din Liga 1.

Ardelenii au deschis scorul în urma unui penalty transformat de Emmanuel Culio (40). Lovitura de pedeapsă a fost dictată după duelul dintre Tiago Ferreira și Ciprian Deac. Coșmarul oaspeților nu s-a oprit aici, iar Ferreira a primit cartonașul roșu.

Având superioritate numerică și mai multe ocazii la poarta oltenilor, CFR Cluj și-a majorat avantajul prin Ibrahima Balde. Atacantul senegalez a trimis balonul în poarta goală după o gafă a lui Nicolae Calancea (64).

Cu toate acestea, formația din Bănie a fost aproape de o surpriză. Centralul Adrian Comănescu a dictat "11" metri pentru Craiova după duelul dintre Burlacu și Vinicius, iar Gustavo a redus din handicap de la punctul cu var (81).

Scorul a rămas însă neschimbat până la final și CFR înregistrează a șaptea victorie stagională. "Feroviarii" ocupă primul loc în campionat, cu 22 puncte, și sunt la 4 puncte distanță față de poziția secundă. Astra, Craiova și Steaua completează următoarele trei locuri, având fiecare câte 18 puncte.

Partida de duminică a însemnat și debutul lituanianului Giedrius Arlauskis în poarta CFR-ului. Emmanuel Culio a ajuns, de asemenea, la golul cu numărul 4 în acest sezon. Mijlocașul sud-american este unul dintre golgheterii campionatului, la egalitate cu Harlem Gnohere (Steaua), Silviu Balaure (Astra), Laurențiu Buș (FC Botoșani) și Alexandru Tudorie (FC Voluntari).

CFR Cluj - CS Universitatea Craiova 2-1 (1-0)

Au marcat: Culio (40 - penalty), Balde (64)/Gustavo (81 - penalty)

Cartonaș roșu: Ferreira

Cartonașe galbene: Mureșan, Deac, Vera/Kelic, Băluță, Popov, Martic

CFR: Arlauskis - Camora, Mureșan, Vinicius, Manea - Culio, Hoban - Nouvier, Deac (Păun 65), Nistor - Vera (Balde 45, Omrani 89). Antrenor: Dan Petrescu

Craiova: Calancea - Ferreira, Kelic, Screciu (Burlacu 68) - Bancu, Rossi, Zlatinski, Martic - Mitriță (Roman 79), Băluță (Popov 68), Gustavo. Antrenor: Devis Mangia

Arbitru: Adrian Comănescu

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca

Comenteaza