CFR a reușit miracolul pe Celtic Park. Clujenii s-au calificat în play-off-ul Ligii Campionilor după un meci nebun

CFR a reușit miracolul pe Celtic Park. Clujenii s-au calificat în play-off-ul Ligii Campionilor după un meci nebun
| Foto: facebook.com/cfr1907

Trupa pregătită de Dan Petrescu a învins în returul duelului cu Celtic Glasgow, scor 4-3, și a reușit să ajungă la doar un pas de grupele celei mai importante competiții de pe continent.

Clujenii au început curajos partida de pe Celtic Park, iar Camora a șutat periculos în minutul 5. Deac a fost aproape de gol, la o fază la care “feroviarii” au cerut penalty. Gazdele au preluat inițiativa și s-au instalat în jumătatea formației din Gruia, în timp ce trupa lui Dan Petrescu s-a mulțumit cu mai multe acțiuni pe contraatac.

Prima ocazie a scoțienilor a venit în minutul 26, la șutul din marginea careului expediat de Johnston. Câteva secunde mai târziu, Omrani a centrat perfect în careu, iar Deac a înscris cu o lovitură de cap. Djokovic a încercat să îi suprindă pe Bain, dar scorul pauzei a fost 1-0 pentru clujeni.

Scoțienii s-au aruncat în atac încă din startul actului secund, iar defensiva CFR-ului a respins în două situații limită. La cinci minute de la reluare, Forrest, cel care a marcat și în tur, a restabilit egalitatea.

Forcing-ul gazdelor a continuat, iar după o oră de joc, Edouard a adus-o pe Celtic în avantaj. “Feroviarii” au revenit timid în ofensivă și au fost norocoși în minutul 72, când căpitanul scoțienilor, Brown, a comis un henț în careu.

Omrani a transformat penalty-ul, iar formația din Gruia era calificată. Nebunia a continuat pe Celtic Park: iar la doar un minut distanță Christie a dus scorul la 3-2, după o greșeală mare a lui Arlauskis. Cu 10 minute înainte de final, nou intratul Păun a șutat puternic, Bain a respins, dar numai până la Omrani care a egalat.

Gazdele au luat cu asalt apărarea clujeană în minutele de final, însă elevii lui Dan Petrescu au rezistat eroic. La ultima fază a jocului, golgheterul George Țucudean le-a dat lovitura decisivă scoțienilor, după ce a înscris pentru 4-3 și a adus calificarea campioanei. 

Echipe de start:

Celtic: Bain – Elhamed, Ajer, Simunovic – McGregor, Brown (Bayo “88), Ntcham (Griffiths ‘83), Forrest – Christie, Edouard, Johnston (Morgan ‘75)

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Luis Aurelio (Păun ‘78), Bordeianu, Djokovic – Deac, Rondon (Țucudean ‘46), Omrani (Mureșan ‘83)

În play-off-ul Ligii Campionilor, “feroviarii” vor evolua împotriva campioanei Cehiei, Slavia Praga.

Comenteaza