CFR – Astra. Cele mai importante date despre duelul din Gruia

CFR – Astra. Cele mai importante date despre duelul din Gruia
Clujenii vor juca împotriva fostei campioane sâmbătă, 17 februarie, de la ora 20:45.

"Feroviarii" sunt neînvinși pe teren propriu în acest sezon, cu nouă victorii și trei remize, notează lpf.ro. Mai mult, au primit doar două goluri acasă, ultimul de la Budescu, în duelul cu FCSB din septembrie 2017.
De cealaltă parte, Astra a pierdut doar un meci în ultimele patru deplasări, cu CSM Poli Iași, scor 1-0. Palmaresul e completat de două victorii și un rezultat de egalitate.

Cele două echipe s-au întâlnit de 19 ori în prima ligă, iar CFR a câștigat 10 dintre aceste dueluri, Astra are trei victorii și șase partide au fost remize.

Ca și gazde, clujenii au un palmares aproape prefect în nouă meciuri: cinci victorii, trei egaluri și o singură înfrângere. Prima întâlnire dintre cele două a avut loc în noiembrie 2009, iar CFR s-a impus 1-0, printr-un gol marcat de argentinianul Dubarbier.

Cea mai mare diferență de scor între cele două echipe e tot în favoarea "feroviarilor", 5-1, în august 2016. Golurile au fost marcate de Cristian Lopez (2), Tiago Lopes, Petrucci (2) și Daniel Niculae.

Astra nu a mai câștigat în campionat un duel cu CFR din aprilie 2014, iar de atunci au urmat două rezultate de egalitate și șapte victorii pentru liderul Ligii 1, dintre care 5 consecutive.

Cea mai recentă victorie a CFR-ului e chiar din turul campionatului, când clujenii s-au impus 3-2, la Giurgiu. Golurile au fost marcate de Balde, Deac și Djokovic pentru oaspeți și de Manea (autogol) și Ioniță pentru gazde.

Dan Petrescu are un palmares perfect împotriva Astrei în Liga 1, două victorii din tot atâtea meciuri. Edi Iordănescu a câștigat două jocuri din cele patru jucate contra CFR-ului, a pierdut unul și unul s-a terminat la egalitate.

Cele două echipe au loturi experimentate și acest lucru se reflectă în media de vârstă, 26 de ani și 10 luni pentru CFR și 26 de ani pentru Astra.

Comenteaza