"Clujenii" de la Naționale. Pe cine trimite Clujul să joace sub tricolor

"Clujenii" de la Naționale. Pe cine trimite Clujul să joace sub tricolor
| Foto: foto facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Campioana României dă patru jucători la loturile “tricolore”, printre care Cristian Manea și George Țucudean în echipa lui Contra. Și rivala "U" are un om la Naţionala formată din jucători sub 18 ani: Mihai Cohan.

Naționala mare a României se pregătește de debutul în Liga Națiunilor, cea mai nouă competiție creată de UEFA. Dacă vor evolua bine în grupa din care mai fac parte Muntenegru, Serbia și Lituania, “tricolorii” au o șansă în plus de a se califica la EURO 2020. Din lotul convocat de Cosmin Contra fac parte și doi jucători ai campioanei CFR, fundașul Cristian Manea și atacantul George Țucudean.

În ciuda formei slabe din campionat, Sebastian Mailat, mijlocașul “feroviarilor”, a fost și el convocat, dar la naționala de tineret. România U21, pregătită de Mirel Rădoi, are parte de o dublă de foc, împotriva Portugaliei și Bosniei-Herțegovina, în preliminariile Campionatului European de anul viitor. Din echipa lui Rădoi face parte și clujeanul Marco Dulca (care joacă la Swansea), fiul fostului internațional Cristi Dulca.

Naționala U19 a României are parte de două amicale în compania selecționatei similare a Ciprului. Pentru partidele ce se vor disputa la Mogoșoaia, respectiv Buftea, selecționerul Daniel Oprescu l-a chemat la lot pe unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști ai CFR-ului, Claudiu Petrilă. Tânărul mijlocaș nu a apucat să debuteze încă la echipa mare a formației din Gruia, dar are evoluții apreciate la CFR 2, în Liga a 3-a.  

Singurul reprezentant al Universității Cluj este mijlocașul Mihai Cohan, care va evolua pentru Naționala U18. Din lotul pregătit de Laurențiu Roșu mai fac parte fundașii Alexandru Rus și Cristian Tand, de la clubul Ardealul. “Tricolorii” mici vor evolua la Turneul celor 4 Națiuni. La competiția care are loc în Suedia, elevii lui Roșu vor întâlni Austria, Norvegia, dar și țara gazdă.

Comenteaza