Foto CFR Cluj a ajuns în Kazahstan. Începe sezonul european cu un meci complicat

CFR Cluj a ajuns în Kazahstan. Începe sezonul european cu un meci complicat
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campionii vor evolua în primul tur preliminar al Ligii Campionilor în Kazahstan, împotriva formației Astana, pe care Dan Petrescu o consideră a fi mai periculoasă decât pare la prima vedere.

După ce au ratat primul trofeu al sezonului, “feroviarii” se pregătesc de debutul în noua stagiunea europeană. Cu două titluri în palmares alături de formația din Gruia, Petrescu își dorește și o calificare în grupele cupelor europene alături de CFR, deși recunoaște că traseul va fi unul complicat. Clujenii își vor începe parcursul încă din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, unde vor da peste campioana Kazahstanului, Astana.

Echipa din fosta capitală a statului domină de ani buni fotbalul din Kazahstan, unde a cucerit titlul în ultimii cinci ani. În plus, în palmaresul formației se adaugă alte trei cupe, castigate într-un campionat în care investițiile sunt mult mai mari decât în Liga 1. Mai mult, Astana se poate lăuda și cu performanțe în plan european, atât în grupele Ligii Campionilor, cât și în Europa League.

În stagiunea 2017/2018, Astana a reușit să obțină 10 puncte în grupele Europa League și s-a calificat în 16-imile competiției. Totuși, Sporting Lisabona s-a dovedit a fi un adversar mult prea puternic pentru kazahi. Un alt impediment pentru CFR-iști va fi reprezentat de terenul sintetic de la Astana. Până la ora jocului, clujenii vor apucă să facă doar un antrenament pe gazonul pe care vor evolua.

“Noi pornim cu șansa a doua în Astana. Jucăm cu o echipă mult mai bună decât noi din toate punctele de vedere. Nu au câștigat acolo nici Galata, nici Atletico. Pornim cu șansa a doua și trebuie să ne jucăm șansa. Jucăm pe sintetic, după un drum lung, după această înfrângere. Nu știu ce o să pot să inventez ca să fie totul bine. Acum trebuie să ne concentrăm la meciul de la Astana, acolo nu ne mai poate ajuta nimeni”, a spus Dan Petrescu, conform Digisport.

În ceea ce privește lotul de jucători, kazahii se pot lăuda cu primii trei jucători ca valoare de piață, în campionatul intern. Cel mai important este croatul Marin Tomasov, jucător de bandă care a înscris de nouă ori și a oferit 11 pase decisive în acest sezon.

În plus, în lot se află și sârbul Antonio Rukavina, fotbalist ce a îmbrăcat tricoul unor formații de top, precum Partizan Belgrad, Borussia Dortmund sau Villareal. Internaționalul român Dorin Rotariu face și el parte din lotul Astanei și a reușit să înscrie de cinci ori în stagiunea în curs.

Deplasarea va fi una cu atât mai grea, cu cât “feroviarii” nu se vor putea baza pe golgheterul George Țucudean. Cei pe care Dan Petrescu se va baza în ofensivă sunt Billel Omrani și Mario Rondon. În plus, clujenii suferă la capitolul fundași centrali, unde singurele variante sunt Vinicius, Mureșan și Burcă.

Partida dintre CFR Cluj și Astana se va disputa marți, 9 iulie, de la ora 16:00. Partida va fi transmisă de Look Plus și Digisport.

Comenteaza