CFR Cluj a ajuns la victoria 40 în Europa. "Victimele" celebre ale "feroviarilor"

CFR Cluj a ajuns la victoria 40 în Europa. "Victimele" celebre ale "feroviarilor"
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația din Gruia a învins de-a lungul timpului nume importante ale fotbalului mondial.

Succesul cu 1-0 în fața celor de la Ballkani a adus CFR-ului cea de-a treia calificare în primăvara europeană, dar și succesul cu numărul 40 în competițiile continentale, notează Digisport. Campioana a ajuns la această bornă la 17 ani de la primul meci european din istoria clubului.

Formația din Gruia a participat pentru prima dată în competițiile continentale, în sezonul 2005-2006 în Cupa UEFA Intertoto. Antrenați de Dorinel Munteanu, "feroviarii" ajungeau atunci până într-una dintre finalele competiției, după ce au învins, printre alții, Athletic Bilbao și au eliminat Saint-Ettiene în urma a două remize.

De atunci, CFR Cluj a participat de trei ori în grupele Ligii Campionilor, de trei ori în grupele Europa League și de două ori în grupele Conference League. Printre echipele învinse de trupa din Gruia se numără Braga, AS Roma, Lazio, Celtic, Rennes, Slavia Praga și Manchester United, cel mai important nume care se încrie printre "victimele" clujenilor.

De asemenea, campioana deține recordul de puncte al unei echipe românești în toate grupele competițiilor europene. CFR Cluj a obținut 10 puncte în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2012-2013, 12 puncte în grupele Europa League în stagiunea 2019-2020 și 10 puncte în grupele Conference League, în actualul sezon.

Comenteaza