CFR Cluj a învins Astra. Antal a ratat un penalty la debutul în tricoul ”feroviarilor”

CFR Cluj a învins Astra. Antal a ratat un penalty la debutul în tricoul ”feroviarilor”
CFR Cluj s-a impus cu 3-2 în fața Astrei Giurgiu, vineri seara, pe teren propriu, în cea de-a doua etapă din play-off.

Oaspeții au marcat primii, prin Ioniță, care a scăpat singur cu Mincă (3). CFR a egalat însă destul de repede. Adrian Păun a înscris cu capul după o centrare a lui Tiago Lopes (14). 4 minute mai târziu, Silviu Lung jr. (18) s-a prăbușit pe teren după ce o minge șutată de Omrani l-a lovit în bărbie. Goalkeeperul Astrei nu a mai putut continua meciul și a fost scos cu ambulanța. În locul său a intrat Ivanov. Meciul s-a reluat după aproape 8 minute.

Către finalul primei reprize, antrenorul campioanei, Marius Șumudică (44), este trimis în tribune pentru proteste la adresa arbitrului Colțescu. Trupa lui Miriuță a intrat în avantaj la cabine, Ciprian Deac (45+1) făcând 2-1 după ce Ivanov respinsese inițial un șut al lui Omrani.

În actul secund, Liviu Antal (67) a debutat în tricoul ”feroviarilor”, acesta venind în această iarnă la CFR din postura de jucător liber de contract. Mijlocașul de 27 ani l-a înlocuit pe Filipe Nascimento. Omrani (71) a făcut apoi 3-1, atacantul franco-algerian marcând cu capul după un corner executat de Ciprian Deac. După alte câteva minute, echipa din Gruia a beneficiat de un ”11” metri, după un fault în careu al lui Fabricio la Omrani. Liviu Antal a ratat, însă, lovitura de pedeapsă.

CFR a trăit periculos finalul partidei cu Astra, oaspeții reducând din handicap prin Săpunaru (89). În prelungiri, Mincă a respins un șut venit dintr-o lovitură liberă a lui Fabricio de la 22 metri.

CFR Cluj bifează, astfel, prima victorie din play-off.  În urma acestui succes, ardelenii urcă pe locul 3 din această zonă, acumulând 25 puncte. Astra a coborât pe 4, având 23 puncte. Etapa viitoare, elevii lui Miriuță vor juca în deplasare cu CS Universitatea Craiova.

CFR 1907 CLUJ - ASTRA GIURGIU 3-2 (2-1)

Au marcat: Păun (14), Deac (45+1), Omrani (71)/Ioniță (3), Săpunaru (89)

Cartonașe galbene: Lopes, Deac, Antal/ Stan, Morais, Budescu, Lovin, Seto, Fabricio

CFR Cluj: Mincă - Camora (C), Mureșan, Larie, Lopes (Peteleu 46) - Gomelt, Nascimento (Antal 67) - Nouvier, Păun, Deac - Omrani (Bud 78)

Rezerve: Marc - Peteleu, Horj, Rus, Antal, Ruiz, Bud

Antrenor: Vasile Miriuță

Astra Giurgiu: Lung jr. (Ivanov 25) - Morais, Fabricio, Săpunaru (C), Stan (Florea 72) - Lovin, Seto - Teixeira (Iordache 41), Budescu, Ioniță - Niculae

Rezerve: Ivanov - Iordache, Buș, Florea, Oros, Boubacar, Pițian

Antrenor: Marius Șumudică

Arbitri: Sebastian Colțescu (central), Florin Danșa și Andrei Constantinescu (tușieri), Florin Marcu (arbitru de rezervă)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca

Comenteaza