CFR Cluj a pierdut "derby-ul vișiniu" din Giulești

CFR Cluj a pierdut "derby-ul vișiniu" din Giulești
| Foto: facebook.com/cfr1907

Fără antrenorul principal pe bancă, formația din Gruia a fost învinsă de Rapid, scor 3-1.

Jucătorii celor două formații nici nu au apucat să se așeze bine în ghete, iar centralul a și dictat lovitură de pedeapsă după un contact între Cvek și Funsho. Rrahmani a executat penalty-ul, a tras în Sava, însă a fost pe fază și a deschis scorul (5). Imediat, clujenii s-au aruncat în ofensivă, iar forcing-ul avea să dea roade.

Camora a central din flancul stâng, iar Deac a venit nemarcat la colțul lung și l-a învins pe Moldovan (10). CFR Cluj a continuat să fie echipa mai activă, însă presiune oaspeților s-a concretizat greu. Abia după ce prima oră de joc s-a scurs, Luka Juricic, titular în premieră, a reușit să marcheze (34).

Totuși, reușita atacantului formației din Gruia a fost anulată pentru offside, după consultarea reluărilor oferite de sistemul VAR (37). Până la pauză, Bîrligea a mai ratat o bună ocazie de a înscrie (42), însă scorul primei părți a fost 1-1.

Startul actului secund a fost unul extrem de complicat pentru oaspeți. Rapid a pus presiune încă de la revenirea de la cabine, iar clujenii au fost copleșiți. Inevitabilul s-a produs în cele din urmă și după ce Bîrligea a scos de pe linia porții (49), Rrahmani și-a adus din nou echipa în avantaj. Ioniță l-a lăsat pe kosovar într-o poziție ideală, iar atacantul a înscris, în ciuda opoziției lui Sava (51).

Mai apoi, pe rând, Ajeti și Sava au salvat din nou în situații clare de gol ale giuleștenilor. Chiar dacă gazdele au scăzut din ritm, jucătorii CFR-ului nu au reușit să își revină. Construcția a mers greu, chiar dacă Marius Bilașco, cel care i-a ținut locul suspendatului Andrea Mandorlini, a trimis forțe proaspete în ofensivă.

Cu toate acestea, golul a venit tot în poarta lui Sava, de la cine se așteptau mai puțin clujenii. La o fază asemănătoare cu cea a golului înscris de CFR, Petrila a venit fără marcaj la colțul lung și a punctat chiar împotriva echipei de la care e împrumutat (71). După gol, meciul nu a mai avut istoric și scorul a rămas cel stabilit în minutul 71.

Așadar, CFR Cluj a fost de nerecunoscut în Giulești și a pierdut cu 3-1 împotriva Rapidului, una dintre echipele cu care se va lupta probabil și în play-off-ul Superligii.

Comenteaza