CFR Cluj aduce un jucător de la Fiorentina înainte de debutul în Liga I

CFR Cluj aduce un jucător de la Fiorentina înainte de debutul în Liga I
Camerunezul Steve Leo Beleck s-a alăturat echipei înainte de startul campionatului.

Liga I începe în acest weekend, CFR Cluj urmând să debuteze sâmbătă, de la ora 18:30, în fața echipei FC Viitorul Constanța.

Cu un staff revigorat de aducerea lui Dan Matei alături de Francisc Dican ca antrenor și cu multe achiziții în lot, CFR speră la o clasare cât mai bună care să-i permită în primă instanță calificarea în play-off. Echipa va începe sezonul cu o penalizare de 6 puncte ca urmare a datoriilor pe care le-a avut la acordarea licențelor.

Structura Ligii I s-a schimbat începând cu acest nou sezon, urmând ca din cele 14 echipe prezente în prima ligă, 6 să se califice în faza play-off-ului și să se lupte pentru titlu și locurile în cupele europene. Celelalte 8 echipe vor juca între ele în play-out pentru a evita retrogradarea.

În lotul CFR-ului există multe nume noi, dar și plecări importante. Situația lui Gregory Tade este încă necunoscută, atacantul având oferte de a pleca, dar momentan golgheterul sezonului trecut al Ligii I rămâne la Cluj. Sulley Muniru și Ciprian Deac sunt probabil cei mai cunoscuți jucători care au plecat în această vară de la echipă, în timp ce numeroși alții s-au alăturat lotului.

Vitor Bruno și Dani Coelho au venit în primă instanță de la Penafiel, urmați fiind de mijlocașul Neluț Roșu, care s-a reîntors la CFR, unde a mai jucat în trecut. Apoi un grup de alți doi jucători a sosit, Filipe Nascimento și Cristian Lopes venind de la Academica Viseu și Burgos. Experimentații Traian Marc și Lucian Goian au fost adăugați contingentului de români din cadrul echipei, precum a fost și ultimul transfer, cel al lui Andrei Mureșan.

Ultimul venit la echipă este însă un tânăr camerunez ce a sosit tocmai de la echipa italiană Fiorentina. Este vorba de Steve Leo Beleck, un atacant în vârstă de 22 de ani. Acesta se află sub contract cu gruparea italiană, de unde a fost împrumutat la CFR Cluj. În trecut, camerunezul a mai fost împrumutat la Crotone și Mantova, dar a evoluat și la echipe precum AEK Atena, Watford, Stevenage sau Mons, împrumutat fiind de la vechea sa echipă, Udinese.

„Clubul nostru a definitivat azi împrumutul pentru un sezon al lui Steve Beleck de la clubul Fiorentina. Belek se va alătura lotului nostru la antrenamentul de joi, urmând să poarte tricoul cu numarul 19. Îi dorim mult succes în tricoul alb-vișiniu” a anunțat clubul pe site-ul lui oficial.

Înainte de startul sezonului, CFR Cluj e efectuat un stagiu de pregătire în Italia, unde a învins fără drept de apel două formații de amatori, dar a înregistrat și o victorie cu 3-2 în fața echipei elvețiene FC Chiasso.

Comenteaza