"Ceferiștii" au amicale tari înaintea sezonului de primăvară. ȚSKA Moscova, cel mai puternic adversar

"Ceferiștii" au amicale tari înaintea sezonului de primăvară. ȚSKA Moscova, cel mai puternic adversar
| Foto: facebook.com/cfr1907

Trupa din Gruia se va pregăti în Spania, înaintea celei de-a două jumătăți a sezonului, perioadă care va începe cu mai multe derby-uri, dar și cu duelul european împotriva Sevillei.

După o primă parte a stagiunii începută în iulie, echipa clujeană pregătește intens a doua parte a sezonului. “Feroviarii” sunt încă în vacanță, dar și-au programat cinci meciuri amicale tari, care îi vor testa serios înaintea reluării campionatului. CFR Cluj va efectua un stagiu de pregătire în Spania, unde va întâlni cinci formații: Floridsdorfer (Austria), Arminia Bielefeld (Germania), ȚSKA Moscova (Rusia), Ferencvaros (Ungaria), Emelec (Ecuador).

Floridsdorfer

Probabil cel mai slab adversar al “feroviarilor” în cantonament, echipa austriacă se luptă pentru salvarea de la retrogradare în eșalonul secund. Cel mai important nume din tabăra austriecilor este polonezul Sebastian Boenisch, cel care a trecut pe la nume mari din Bundesliga, precum Schalke 04, Werder Bremen sau Bayer Leverkusen.

Arminia Bielefeld

Liderul ligii secunde din Germania ar putea reprezenta un adversar puternic pentru clujeni, în special din cauza faptului a devansat în clasamentul din Bundesliga 2 nume mari, precum Hamburg sau Stuttgart. Cel mai important jucător al germanilor este Andreas Voglsammer, care e cotat la 2,5 milioane de euro de către Transfermarkt.com.

ȚSKA Moscova

De departe cel mai tare adversar al CFR-ului în acest turneu, echipa din capitala Rusiei nu traversează cea mai bună perioadă din ultimii ani. Trupa din Moscova a fost eliminată din grupele Europa League, iar în campionat ocupă poziția a patra, la 11 puncte de liderul Zenit St. Petersburg. Totuși, cel mai important jucător al rușilor, Mario Fernandes, valoarează 30 de milioane de euro, mai mult decât întreaga echipă “feroviară”. Alte nume importante de la ȚSKA sunt Nikola Vlasic și Igor Akinfeev.

Ferencvaros

Formația care conduce clasamentul din Ungaria a fost una dintre surprizele plăcute ale fazei grupelor din Europa League. Chiar dacă nu au reușit calificarea în faza eliminatorie, maghiarii au învins ȚSKA Moscova și au remizat de două ori cu Espanyol. Echipa din capitala Ungariei e condusă de fostul mare atacant ucrainean Sergei Rebrov, iar cel mai important jucător este brazilianul Isael.

Emelec

Formația care a câștigat ultima dată titlul în Ecuador în 2017 se pregătește de un nou sezon. Fără vreun nume important în echipă, Emelec s-ar putea dovedi un adversar periculos pentru trupa condusă de Dan Petrescu.

Comenteaza