CFR Cluj, aproape de o nouă minune. “Feroviarii”, egalați de Sevilla în ultimele minute

CFR Cluj, aproape de o nouă minune. “Feroviarii”, egalați de Sevilla în ultimele minute

După un meci în care ambele formații au avut puține ocazii de poartă, prima manșă a șaisprezecimilor Europa League s-a încheiat 1-1 și calificarea se joacă în Spania peste o săptămână.

În fața a peste 16.000 de spectatori, partida din Gruia a început cu șase minute întârziere, din cauza unor probleme cu sistemul VAR. Clujenii au început curajos meciul și s-au instalat în jumătatea de teren a ibericilor. Treptat, oaspeții au avansat și au reușit să fie periculoși în mai multe rânduri la poarta lui Arlauskis. În minutul 21, Suso a trimis mingea în careu, iar de Jong a reluat de lângă Camora, însă pe lângă poartă.

“Feroviarii” au răspuns prin Deac, care a șutat slab dintr-o poziție bună (25). Cea mai mare ocazie a reprizei a venit după mai bine de o jumătate de oră de joc, când mingea a circulat tot pe traseul Suso-de Jong, iar olandezul a trimis cu călcâiul în bară. Chiar dacă trupa lui Dan Petrescu a forțat în finalul reprizei, scorul la pauză a fost 0-0.  

Actul secund a început tot cu “feroviarii” în ofensivă. CFR-ul a jucat avansat, iar presiunea a dat roade. La 10 minute de la reluare, Kounde a făcut henț în careu, sistemul VAR a intrat în funcțiune, iar clujenii au primit penalty. Deac s-a îndreptat sigur pe el spre balon și a declanșat nebunia în Gruia cu golul său (59).

Echipa lui Dan Petrescu s-a retras după ce a marcat, iar oaspeții au început să preseze. În cele din urmă, pe o ieșire greșită la offside, En-Nesyri a reușit să restabilească egalitate, la primul șut pe poartă al andaluzilor (82). CFR-ul a încercat să dea lovitura pe final, însă partida s-a încheiat 1-1 și totul se decide la Sevilla peste o săptămână.

Echipe de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Burcă, Vinicius, Camora – Păun (Hoban ’74), Djokovic, Bordeianu, Deac – Traore (Rondon ’84), Omrani (Golofca ‘85)

Sevilla: Vaclik – J. Navas (En-Nesyri ‘73), Kounde, D. Carlos, Escudero – Jordan, Gudelj, Fernando – Suso (Vazquez '90+1), de Jong, Ocampos (Lopes ’78)

Comenteaza