CFR Cluj, aproape de o surpriză neplăcută în Gibraltar. “Feroviarii” s-au impus la limită cu Lincoln Red Imps

CFR Cluj, aproape de o surpriză neplăcută în Gibraltar. “Feroviarii” s-au impus la limită cu Lincoln Red Imps
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Marius Șumudică a câștigat cu emoții prima manșă din turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, scor 2-1.

Gazdele au început în forță jocul și au reușit o fază periculoasă încă din primul minut. În schimb, “feroviarii” au părut temători și neadaptați la suprafața de joc sintetică. Formația din Gibraltar a continuat jocul bun și în minutele ce au urmat, iar Walker l-a întins serios pe Arlauskis cu un șut de la distanță (16).

Clujenii și-au revenit abia în a doua jumătate a reprizei, însă mingile trimise de Bouhenna (26) și Deac (29) nu i-au pus probleme portarului Goldwin. Cu toate acestea, finalul primei părți le-a aparținut tot gazdelor, care au și reușit să deschidă scorul în minutul 45, prin Rosa, care a stabilit și scorul pauzei, 1-0 pentru Lincoln Red Imps.

La fel ca și în prima parte, primele secvențe ale actului secund le-au aparținut gazdelor. Totuși, la 7 minute de la reluare, Debeljuh a profitat de o ieșire greșită a portarului și a transformat în gol centrarea lui Sigurjonsson (52).

Elevii lui Marius Șumudică au continuat să pună presiune, iar golul doi a venit imediat. În minutul 58, Debeljuh a stat bine la pândă, a interceptat o pasă trimisă de Lopes către propriul portar și i-a adus pe “feroviari” în avantaj.

După ce au trecut în avantaj, clujenii au preluat și controlul partidei și nu le-au mai oferit adversarilor oportunități de a se mai apropia de poarta lui Arlauskis. Cu aproape un sfert de oră înainte de final, Păun a încercat să majoreze diferența, însă goalkeeper-ul celor de la Lincoln Red Imps a reținut șutul trimis de la distanță de mijlocaș (73).

Deac putea și el închide meciul, însă a trimis peste balonul primit de la Sigurjonsson (80). Campioana României a reușit să gestioneze bine finalul de meci și a conservat avantajul. Astfel, CFR Cluj se s-a impus cu 2-1 în fața lui Lincoln Red Imps, în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor.

Echipe de start:

Lincoln Red Imps: Goldwin – Wiseman, Lopes, Chipolina, Toscano – Ronan (Casciaro ‘59), Yahaya, Rosa – Walker (Torilla ’83), Gomez (Carralero ’69), Brito (Ocran ’69)

CFR Cluj: Arlauskis – Susic (Manea ‘74), Graovac, Bouhenna, Latovlevici – Rodriguez, Sigurjonsson (Fofana '90+2) – Costache (Chipciu ‘46), Deac (Tahiri ‘81), Păun (Petrila ’81) – Debeljuh

Comenteaza