CFR Cluj are nevoie de o minune în duelul cu Celtic. Dan Petrescu: “Vom avea nevoie de un meci perfect”

CFR Cluj are nevoie de o minune în duelul cu Celtic. Dan Petrescu: “Vom avea nevoie de un meci perfect”

Campionii întâlnesc una dintre cele mai titrate echipe de pe continent în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor.

Victoriile cu Astana și Maccabi Tel Aviv i-au trimis pe clujeni la doar doi pași de grupele celei mai importante competiții de pe continent. Totuși, în fața ‘feroviarilor” se află un oponent de top, Celtic Glasgow. Duelul cu scoțienii se anunță a fi unul dificil, având în vedere faptul că britanicii sunt obișnuiți cu prezența în grupele competițiilor continentale. Petrescu consideră că și norocul va avea un cuvânt important de spus în dubla cu Celtic, iar o posibilă eliminare a băieților lui Neil Lennon ar fi un adevărat miracol.

Antrenorul campioanei a prefațat partida cu scoțienii. “Nu suntem foarte norocoși că am căzut cu Celtic, mâine va fi foarte greu. Vom avea nevoie de un meci perfect, la cum joacă acum ne va fi greu să îi oprim. Totul e în favoarea lor, tradiția, bugetul, jucătorii. Noi nu putem lua decât jucători liberi, dar mâine nu va juca bugetul. Nu am mai jucat în grupe de ani buni și va fi un miracol să ajungem acolo.

Nu avem destui bani și e greu să ajungem acolo. Am pierdut puncte în clasamentul UEFA. Sunt timpuri diferite față de când învingeam pe Rangers cu Unirea Urziceni. Noi avem nevoie de organizare, discplină și norocul să fie de partea noastră. Un antrenor nu e relaxat niciodată, ei au dat 19 goluri în cinci meciuri.

La meciurile de acasă e foarte bine să nu primești gol, dar nu știu cum să facem cum să nu primim. Arlauskis trebuie să prindă o zi fantastică, la fel și apărarea și norocul va conta. E clar că vrem o victorie, dar e important să nu luăm gol. Un 1-0 ar fi fantastic, dar știm ce ne așteaptă la Glasgow, o atmosferă fantastică.

În primele cinci meciuri nu au arătat slăbiciuni, ci doar calități. Ei arată ca o echipă mare. Trebuie să facem un miracol pentru a-I elimina. Ar fi la fel ca și când am câștigat campionatul cu Unirea, dacă îi eliminăm. Sperăm să fie stadionul plin și să ne ajute. La retur sigur va fi plin. Atmosfera de acolo e unică, poate nici la Liverpool nu e la fel”, a spus fostul internațional.

Tehnicianul a vorbit și despre posibilele absențe. “Culio e exclus să joace. Era cel mai în formă jucător al echipei, nu trebuie să depindem de un jucător Țucudean a jucat bine în ultimul meci, ieri nu s-a antrenat și azi sper să se antreneze. E greu să fie la nivel înalt având în vedere că nu s-a antrenat. Nici Celtic nu are meciuri prea grele în campionat, poate acesta e singurul aspect favorabil”, a declarat Petrescu.

Partida dintre CFR Cluj și Celtic se va disputa miercuri, 7 august, de la ora 21, pe arena din Gruia.

Comenteaza