CFR Cluj, calificare chinuită în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor

CFR Cluj, calificare chinuită în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor
| Foto: facebook.com/cfr1907

În urma unui joc modest, trupa din Gruia a reușit să învingă pe terenul campioanei Maltei, Floriana, 2-0, și s-a calificat în turul secund al competiției.

Clujenii au început mai bine duelul din Malta, au dominat jocul, însă acțiunile ofensive au lipsit. Trupa lui Dan Petrescu a avut inițiativa și a controlat meciul în cea mai mare parte a primei reprize. Prima oportunitate a venit după o jumătate de oră, prin Pereira.

La capătul primei părți, Itu a avut o ocazie bună, însă a fost blocat de apărarea gazdelor. În urma cornerului, un fotbalist “feroviar” a căzut în careu, iar clujenii au cerut penalty. Totuși, scorul pauzei a fost 0-0.

Elevii lui Dan Petrescu au ieșit montați de la cabine și au dominat încă din startul actului secund. Presiunea a dat rezultate, iar clujenii au reușit să deschidă scorul. Pereira a centrat în careu, iar Mike Cestor a reușit să trimită balonul în poartă cu o lovitură de cap.

La faza imediat următoare, maltezii au avut șansa egalării, însă Bălgrădean și-a salvat echipa. Gazdele s-au aruncat în ofensivă, în timp ce “feroviarii” au preferat să încerce o lovitură pe contraatac. Până la final jocul a fost echilibrat, însă CFR Cluj a reușit să marcheze în al șaptelea minut de prelungiri, prin Golofca, iar scorul final a fost 2-0. 

Echipe de start: 

Floriana: Akpan - Cheveresan, Cini, Pisani, Ruiz - Camenzuli, Garcia, Venancio da Silva, Adan Tiago - Keqi, Leone

CFR Cluj: Bălgrădean - Burcă, Vinicius, Cestor, Camora - Chipciu, Itu, Hoban - Deac, Rondon, Pereira  . Au mai evoluat: Aurelio, Susic și Golofca. 

În turul următor, clujenii vor juca pe teren propriu, în compania campioanei Croației, Dinamo Zagreb.

Comenteaza