CFR Cluj, calificare fără emoții în grupele Europa League

CFR Cluj, calificare fără emoții în grupele Europa League
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campioana României a reușit un succes clar pe teren propriu, scor 3-1, în fața finlandezilor de la KuPS Kuopio și a ajuns în grupele competiției continentale pentru al doilea an consecutiv.

Partida din Gruia a început cum nu se poate mai bine pentru “feroviari”, care au deschis scorul prin Mario Rondon, în minutul 5. După marcarea golului, clujenii s-au retras în defensivă, iar oaspeții au încercat egalarea. Finlandezii au dominat jocul și au avut mai multe oportunități, însă apărarea CFR-ului a rezistat.

Spre finalul reprizei, campionii României au cerut penalty, după o cadere lui Debeljuh în careul advers (39). Cu trei minute înainte de finalul reprizei, Păun a depășit în viteză un adversar și l-a găsit perfect pe Debeljuh în careu, iar croatul a stabilit scorul pauzei, 2-0.

Deși finlandezii au părut mai periculoși în startul actului secund, tot elevii lui Dan Petrescu au fost cei care au marcat. La 10 minute de la reluare, Deac a centrat în careu, iar Rondon a deviat elegant în poarta celor de la KuPS Kuopio.

Jucătorii CFR-ului au controlat jocul și chiar au mai avut o mare ocazie de a marca, prin Debeljuh, dar croatul l-a luat la țintă pe portarul advers (64). Elevii lui Dan Petrescu nu le-au mai dat nicio șansă finlandezilor. Cu toate acestea, în prelungiri, oaspeții au înscris golul de onoare, prin Udoh, însă CFR Cluj s-a impus cu 3-1și a reușit să se califice pentru al doilea an consecutiv în grupele Europa League.

Echipe de start: 

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Deac (Pereira ’78), Bordeianu, Djokovic, Păun (Hoban ‘86) – Rondon, Debeljuh (Omrani ‘83)

KuPS:  Virtanen – Savolainen, Tarasovs, Nuno Tomas, Pikk – Saxman (Heinonen ‘76), Adjei-Boateng, Nissila (Purje ’77) – Sale, Rangel (Udoh ’82), Pennaen

Tragerea la sorți a grupelor Europa League va avea loc mâine, de la 14:00.

Comenteaza