CFR Cluj, campioană şi la imunizarea anti-COVID. Are aproape de 100% vaccinați. FCSB, sub 10%

CFR Cluj, campioană şi la imunizarea anti-COVID. Are  aproape de 100% vaccinați. FCSB, sub 10%
| Foto: DigiSport

Bătălia din Liga 1 între CFR Cluj, FCSB şi CSU Craiova se duce şi în afara gazonului: vaccinare vs. nevaccinare. Sunt diferențe uriașe între loturile echipelor în ce priveşte imunizarea anti-COVID.

Este un contrast incredibil în strategia cluburilor care se bat la titlu. Becali a anunţat că aproape nimeni nu s-a imunizat la FCSB, care e puternică afectată acum de Covid-19, în frunte cu Edi Iordănescu. Pe de altă parte, CFR Cluj şi CS Universitatea Craiova și sunt aproape de a atinge procentul de 100% în lot și în rândul staff-ului tehnic, a transmis gsp.ro.

FCSB a făcut o solicitare oficială de schimbare a protocolului medical din Liga 1. Și anume: testarea să fie obligatorie și pentru persoanele vaccinate, argumentul fiind că și acestea se pot infecta și pot transmite virusul.

Cererea FCSB a obligat LPF să ceară părerea celorlalte cluburi din Liga 1, iar de aici s-a iscat o polemică directă între principalele candidate la titlu. CFR și CSU Craiova au răspuns Ligii că nu sunt de acord cu așa ceva. 

Clujenii au motivat costuri suplimentare considerabile, care ar încărca bugetul clubului în mod nejustificat, în vreme ce Universitatea a susținut că "din moment ce avem la echipă un procent de vaccinare de 96% și până în momentul actual am beneficiat de imunitatea de grup, nu văd de ce am fi de acord cu reluarea testării obligatorii la fiecare două săptămâni".

CFR Cluj și Universitatea Craiova au aproape de 100% vaccinați, FCSB sub 10%, iar Becali se declară împotriva vaccinului. "FCSB nu se vaccinează! (...) le-am zis că nu mă vaccinez nici cu glonț la cap. Atunci, s-au gândit că poate e ceva periculos și nu s-au vaccinat nici ei", a declarat Becali.

Procentul jucătorilor din lotul FCSB-ului, dar și din staff-ul tehnic care sunt vaccinați nu depășește 10%. În schimb, Universitatea Craiova și CFR Cluj se apropie de 100%. 

Conform protocolului aprobat, cine e vaccinat joacă fără niciun fel de altă condiție, iar cine nu e vaccinat trebuie să aibă un test negativ (PCR la fiecare 14 zile sau rapid la fiecare 7 zile). Iar FCSB e cea care e lovită din plin de COVID în momentul de față. Edi Iordănescu și întreg staff-ul său au fost testați pozitiv și două săptămâni vor fi out, astfel că nu vor putea conduce nici antrenamente, dar nici să stea pe bancă la meciuri.

Comenteaza