CFR Cluj câștigă la limită cu FC Voluntari. “Feroviarii” rămân neînvinși în actualul sezon

CFR Cluj câștigă la limită cu FC Voluntari. “Feroviarii” rămân neînvinși în actualul sezon
| Foto: facebook.com/cfr1907

Deși Dan Petrescu a privit jocul din tribune, trupa clujeană a învins fără emoții și ține aproape de CS Universitatea Craiova.

Partida de pe terenul ilfovenilor a început echilibrat. Cu o echipă mult schimbată față de cea care a evoluat la Sofia, campioana a încercat să își impună jocul încă din primele minute. Totuși, “feroviarii” au fost surprinși de replica primită din partea gazdelor.

Deac a avut prima ocazie a partidei, a șutat puternic din afara careului, însă Râmniceanu a respins (5). Clujenii au continuat să preseze, iar Pereira a fost blocat de Armaș (17). În ciuda faptului că elevii lui Dan Petrescu au fost cei care au avut inițiativa, Ion Gheorghe l-a pus la încercare pe Bălgrădean după mai bine de o jumătate de oră de joc (31).

Campioana a încheiat în ofensivă repriza, iar Vojtus a trecut puțin pe lângă centrarea trimisă de Cestor (43). Astfel, scorul pauzei a fost 0-0.

Trupa din Gruia a ieșit de la cabine cu gândul de a marca cu orice preț. Presiunea în jumătatea gazdelor s-a intensificat, iar la șase minute de la reluare, Râmniceanu a respins cu emoții șutul trimis de Aurelio. Apoi, “feroviarii” au avut o dublă ocazie, mai întâi Chipciu a trimis în transversală din lovitură liberă, mingea a ajuns la Pereira, care a trimis pe lângă (55).

În cele din urmă, barajul defensiv al celor de la Voluntari a cedat, iar clujenii au deschis scorul. Pereira a driblat doi oponenți în flancul stâng, a centrat în careu, Râmniceanu a ieșit greșit, iar Itu a îndeplinit o simplă formalitate (72).

După marcarea golului elevii lui Dan Petrescu au redus din turație, însă au fost în continuare periculoși la poarta gazdelor. Păun putea majora diferența în ultimele minute (88), goalkeeper-ul gazdelor a respins, iar CFR Cluj s-a impus cu 1-0.

Echipe de start:

FC Voluntari: Râmniceanu – Costin (Mihai ‘85), Balaur, Armaș, Kocic – Bortoneanu (Stoica ’78), De Lucas, I. Gheorghe – Ad. Popa (Andreson ‘85), Betancor (Ricardinho ‘78), Eric (Lopes ‘61)

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Ciobotariu, Burcă, Cestor (Susic ’64) – Itu (Djokovic ’80), L. Aurelio, Deac (Soares ‘85) – Chipciu, Vojtus (Rondon ’85), Pereira (Păun ‘80)

Pentru “feroviari” urmează duelul de pe teren propriu, din Europa League, împotria elvețienilor de la Young Boys Berna.

Comenteaza