CFR Cluj – Dinamo 3-1. Țucudean și Omrani, eroii partidei din Gruia. Ce note au luat fotbaliştii lui Conceicao

CFR Cluj – Dinamo 3-1. Țucudean și Omrani, eroii partidei din Gruia. Ce note au luat fotbaliştii lui Conceicao
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Campionii au învins echipa lui Bratu și au reușit a cincea victorie consecutivă.

Clujenii se află în fața celei mai importante perioade a începutului de sezon. Calificați în play-off-ul Europa League, “feroviarii” speră să treacă de Dudelange și să ajungă în grupele unei competiții europene, după o absență de opt ani. Până la duelul cu luxemburghezii, elevii lui Conceicao au trecut de Dinamo, după o demonstrație de forță în ultimele 20 de minute de joc. Dubla lui Țucudean și golul lui Omrani au adus cea de-a cincea victorie consecutivă pentru campioni.

Cosmin Vâtcă – Nota 5 – Cu Arlauskis încă accidentat și Jesus Fernandez nepregătit fizic, Conceicao a început partida cu el în poartă. Experimentatul goalkeeper nu a fost încercat prea mult de adversari, dar a greșit la unicul gol încasat de CFR.

Cristi Manea – Nota 6 – A revenit în primul 11, după ce a fost odihnit în partida cu Alashkert. Cel mai tânăr debutant din istoria naționalei a avut o evoluție acceptabilă, deși incursiunile lui Salomao i-au pus uneori probleme.

Paulo Vinicius – Nota 6 – Titular de fiecare dată în acest sezon, nu a lipsit nici acum din formula de start a CFR-ului. Brazilianul a fost cel care a dat siguranță defensivei și a pus și probleme în careul advers spre finalul primei părți a jocului.

Adam Lang – Nota 6 – A evoluat bine, la rândul său, și nu le-a dat nicio șansă adversarilor direcți, Axente și Popa. În plus, maghiarul a fost aproape de gol, dar Penedo l-a blocat cu un reflex excelent. Lang este cel care îl ţine pe bancă pe Andrei Mureşan, titularul din sezonul trecut, sub comanda lui dan Petrescu.

Mario Camora – Nota 7 – Căpitanul  CFR-ului a avut din nou o evoluție apreciată și a fost om de bază atât pe fază defensivă, cât și pe fază ofensivă. Urcările sale în atac le-au fost probleme tinerilor fundași dinamoviști.

Mihai Bordeianu – Nota 6 – A fost “motorul” de la mijlocul terenului. Fotbalistul transferat de la FC Botoșani a făcut legătura între atac și apărare și a apărut chiar şi la finalizare în startul actului secund.

Mate Males – Nota 6 – Nou-venitul a avut sarcina dificilă de a-i face marcaj lui Dan Nistor, unul dintre cei mai buni mijlocași din Liga 1. Croatul a evoluat bine, fiind depășit rareori pe tranziție de fostul CFR-ist.

Juan Emmanuel Culio – Nota 6 – A evoluat în stilul său caracteristic și a fost din nou omul din linia mediană cu cele mai multe apariții în ofensivă. Argentinianul a creat superioritate de fiecare dată și a oferit o pasă decisivă la al doilea gol al formației clujene.

Billel Omrani – Nota 8 – A continuat seria bună de meciuri din începutul de sezon și a fost din nou decisiv pentru CFR. Deși nu s-a prea văzut în prima repriză, francezul a făcut diferența în partea a doua, când a înscris și a oferit o pasă decisivă la cel de-al doilea gol a lui Țucudean.

George Țucudean – Nota 9 – Golgheter în sezonul trecut, vârful venit de la Viitorul e cel mai bun marcator al clujenilor și în acest start de stagiune. Țucudean a reușit o dublă împotriva fostei sale echipe și a ajuns la cota șase goluri marcate în noul sezon.

Alexandru Păun – Nota 5 – Pentru  al doilea meci consecutiv, a fost cel pe care Toni Conceicao s-a bazat în banda stângă a atacului clujean. Tânărul fotbalist s-a zbătut împotriva fundașilor adverși, ba chiar a înercat să finalizeze de câteva ori.

Sebastian Mailat – Nota 5 – Intrat  în minutul 66 în locul lui Păun, fotbalistul venit de la Poli Timișoara nu a impresionat, evoluând în aceeași notă ca și cel pe care l-a înlocuit.

Robert Tambe – fără notă – A intrat în minutul 82 în locul lui Țucudean

Ionuț Peteleu – fără notă – A evoluat în prelungirile partidei, înlocuindu-l pe Omrani.

Pentru CFR urmează partida cu Dudelange, din play-off-ul Europa League. Manșa tur va avea loc joi, 23 august, în Luxemburg.

Comenteaza