CFR Cluj – Dinamo. Cele mai importante cifre ale derby-ului din Gruia

CFR Cluj – Dinamo. Cele mai importante cifre ale derby-ului din Gruia
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Clujenii speră să continue seria victoriilor împotriva “Câinilior roșii” conduși de Florin Bratu.

Campionii și-au revenit după startul ratat de sezon și au adunat patru succese consecutive în toate competițiile. “Feroviarii” speră să continue seria rezultatelor favorabile și în partida cu bucureștenii.

Duelul dintre cele două echipe este unul dintre cele mai vechi de pe prima scenă a fotbalului românesc.  Prima întâlnire a avut loc în anul 1948, iar roș-albii s-au impus la limită, 1-0. De-a lungul istoriei cele două formații s-au întâlnit de 46 de ori, 23 dintre aceste întâlniri având loc pe stadionul CFR-ului. Dintre acestea, 10 au fost victorii ale gazdelor, șase au fost remize, iar Dinamo s-a impus de șapte ori.

Prima victorie în Gruia a echipei “feroviare” a venit abia în anul 1970, când gazdele s-au impus cu 2-1 și s-au salvat in extremis de la retrogradare. Alte meciuri de referință sunt Dinamo – CFR 5-0, din 2005 și CFR – Dinamo 2-1, din 2006, când echipa clujeană oprea o serie de 13 victorii consecutive ale bucureștenilor.

În sezonul trecut, campionii au câștigat ambele dueluri directe, 1-0 în Gruia și 2-1 pe stadionul și Șoseaua Ștefan cel Mare. Clujenii sunt echipa mai experimentată, având o medie de vârstă de 27 de ani și 5 luni, în timp ce echipa pregătită de Florin Bratu consemnează o medie de vârstă de 24 de ani.

Derby-ul dintre CFR Cluj și Dinamo va avea loc duminică, 19 august, de la ora 21, pe arena din Gruia.

Comenteaza