CFR Cluj, duel cu o fostă campioană a Europei. “Feroviarii” au parte de cel mai tare meci din ultimii ani

CFR Cluj, duel cu o fostă campioană a Europei. “Feroviarii” au parte de cel mai tare meci din ultimii ani
| Foto: facebook.com/cfr1907

În turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, în Gruia sosește o formația care a cucerit trofeul și care se poate lăuda cu peste 50 de titluri în competiția internă.

După victorii cu Astana și Maccabi Tel Aviv, CFR Cluj are parte de un adversar de calibru. Elevii lui Dan Petrescu se vor înfrunta cu jucători doriți de marile cluburi din Europa și care fac parte dintr-o formația obișnuită cu calificarea în grupele competițiilor europene. Și la capitolul cotă de piață tot scoțienii sunt favoriți, cu o valoare de 67,4 milioane, fața de cele 24,4 milioane ale CFR-ului.

Britanicii sosesc în Gruia după cinci victorii din tot atâtea meciuri în noul sezon și cu un golaveraj incredibil, 19-2. Prin comparație, “feroviarii” au strâns doar patru succese și o remiză, iar golaverajul trupei lui Dan Petrescu este 10-4. Totuși, de meționat este faptul că scoțienii au evoluat cu formații modeste, precum FK Sarajevo, Nomme Kalju sau St. Johnstone.

Duelul va fi unul interesant și la nivelul băncilor tehnice acolo unde se vor întâlni Neil Lennon, un tehnician care nu a pregătit nicio formație în afara Regatului Unit și Dan Petrescu, un adevărat globetrotter. În afară de România, antrenorul a mai pregătit formații în Polonia, Rusia, Qatar, China sau Emiratele Arabe Unite. Cu toate acestea, Neil Lennon dezvăluia că CFR Cluj are un stil de joc extrem de apropiat de cel britanic.

La nivelul palmaresului duelul este unul clar dezechilibrat, Celtic fiind o formație ce a cucerit peste 100 de trofee, printre care și Liga Campionilor, în 1967, după o finală cu Inter Milano. Spre deosebire de scoțieni, CFR Cluj se poate lăuda cu doar 12 trofee, toate pe plan intern.

Echipe probabile:

CFR Cluj (4-3-3): Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic, Bordeianu, Sylla – Deac, Omrani, Păun

Celtic Glasgow (4-2-3-1): Gordon - Elhamed, Bitton, Aker, Bolingoli - Brown, McGregor - Forrest, Christie, Jonston – Edouard

Partida dintre CFR Cluj și Celtic Glasgow se va disputa azi, de la ora 21:00, pe Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

Comenteaza