CFR Cluj, echipa care a transferat cei mai mulți străini în istoria Ligii 1

CFR Cluj, echipa care a transferat cei mai mulți străini în istoria Ligii 1
| Foto: facebook.com/cfr1907

Clubul din Gruia se află pe primul loc în topul formațiilor din primul eșalon care au transferat jucători din străinătate.

Deși “feroviarii” au o istorie de peste 100 de ani, cele mai mari performanțe ale CFR-ului au fost realizate în ultimele două decenii. După promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc, trupa din Gruia a aplicat o strategie diferită față de celelalte cluburi la acel moment și s-a bazat în mare parte pe jucători străini. De-a lungul timpului, CFR Cluj a transferat 134 de jucători din străinătate, fiind prima echipă din top, înaintea lui Dinamo (133) și Astra (100).

Modelul “feroviarilor” a fost preluat și de restul echipelor din Liga 1, iar numărul stranierilor care au evoluat de-a lungul timpului în LIga 1 a ajuns la 1.405, potrivit GSP. Chiar dacă primii jucători străini au sosit în România încă de la începutul anilor ’90, sezonul cu cei mai mulțți străini din Liga 1 a fost 2014-2015, când în primul eșalon evoluau 220 de fotbaliști de peste hotare.

În actualul sezon, CFR Cluj ocupă doar locul al patrulea într-un top al formațiilor cu cei mai mulți jucători străini, 16. Pe primele locuri se află FC Botoșani și Poli Iași, ambele cu câte 18, dar și FC Voluntari cu 17. Căpitanul campioanei, Mario Camora este fotbalistul activ cu cele mai multe sezoane consecutive în tricoul aceleași echipe, nouă. În plus, portughezul e pe locul al doilea în topul străinilor cu cele mai multe meciuri în Liga 1, cu 261 de prezențe, trei mai puțin decât Takayuki Seto de la Astra.  

Comenteaza