News alert CFR este noua campioană a României. Clujenii au câștigat titlul după o pauză de șase ani

CFR este noua campioană a României. Clujenii au câștigat titlul după o pauză de șase ani
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Echipa lui Dan Petrescu s-a impus la limită în fața Viitorului, 1-0, iar victoria FCSB de pe Arena Națională nu a mai contat.

”Feroviarii” au început în forță partida, iar în minutul doi, Omrani a ratat prima șansă de a marca. Oaspeții au răspuns după un sfert de oră, când Ganea a încercat un lob peste Arlauskis, dar mingea a trecut peste poartă. CFR a continuat să controleze partida și Țucudean a ratat o altă oportunitate de a marca.

În minutul 36, Dan Petrescu l-a introdus în teren pe Djokovic. Modificarea avea să se dovedească inspirată, iar croatul a reușit să deschidă scorul cu două minute înainte de pauză. După 45 de minute, ambele candidat conduceau cu 1-0, după ce și FCSB a deschis scorul prin Gnohere.

După pauză, jocul a devenit mai agresiv, iar echipa vizitatoare a primit mai multe cartonașe galbene. CFR a redus turația și a preferat să joace cartea contraatacului. Țucudean a avut prima ocazie a reprizei secunde, dar lovitura sa de cap a trecut alături.

Cu 20 de minute înainte de final, fundașii Viitorului au fost aproape de autogol, iar imediat Omrani și-a încercat și el norocul la poarta lui Cojocaru. Viitorul a avut inițiativa în final, dar CFR s-a impus cu 1-0 și a câștigat al patrulea titlul din istorie.

Echipe de start

CFR (4-3-3): Arlauskis - Manea, Vinicius, Mureșan, Camora – Bordeianu (’36 Djokovic), Hoban, Culio - Omrani, Țucudean (’82 Mailat), Deac ('90 Rus)

Viitorul (5-3-2): Cojocaru - Mladen, Hodorogea (‘Gavra), Ghiță (’60 Lopes), De Nooijer, Ganea - Cicâldău, T. Băluță, Vână - I. Hagi, Voduț (‘ 46 Mățan)

Comenteaza