CFR Cluj, față în față cu o performanță istorică, pe terenul Sevillei. Echipele probabile

CFR Cluj, față în față cu o performanță istorică, pe terenul Sevillei. Echipele probabile
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campioana dispută returul șaisprezecimilor de finală ale Europa League, după ce rezultatul din prima manșă a fost 1-1 în Gruia.

După un parcurs european început în luna iulie, în Kazahstan, CFR Cluj se află în fața celui mai important moment din ultimii ani. “Feroviarii” dispute partida de la Sevilla cu calificarea pe masă, după ce rezultatul meciului tur a fost 1-1. Deși andaluzii sunt deținătorii recordului de trofee în Europa League, în ultima perioadă, rezultatele de pe teren propriu nu le-au fost favorabile.

Mai mult, coincidența face ca arbitrul partidei retur să fie letonul Andris Treimanis, cel care a oficiat și duelul “feroviarilor” de la Glasgow, din preliminariile Europa League. Atunci, tot după un 1-1 în Gruia, CFR Cluj reușea să se impună în deplasare, în fața lui Celtic, 4-3, și să se califice în play-off-ul competiției.

Dan Petrescu

“Este un meci foarte important, dar sunt realist şi sunt convins că şansele sunt mici. Dacă era 1-0 în meciul tur eram mai optimist, dar cu acest rezultat şansele sunt mici şi numai o altă minune ar face ca noi să ne calificăm.Am studiat Sevilla şi Sevilla ne-a studiat foarte bine pe noi, iar antrenorul lor este unul de mare valoare. Jucătorii sunt actorii principali tot timpul.

Avem un lot de jucători cu foarte mare experienţă, unii dintre ei pe final de carieră şi vor să dea tot ce au mai bun, îşi doresc foarte mult să ajungă cât mai departe în Europa. Sevilla este periculoasă şi acasă, ca și CFR, aici ne asemănăm. Penalty-urile (n.r. la antrenament) le vom bate poate. Dă, Doamne să ajungem acolo. Presiunea e la ei, la noi ce presiune să fie?”

Julen Lopetegui

”Avem ambiţie maximă, suntem conştienţi ce adversar dificil este un CFR Cluj care este mai periculoasă în deplasare decât acasă şi trebuie să fim pregătiţi să facem un meci mare şi să răspundem. CFR Cluj are jucători foarte buni din naţionala României şi alţii pe care-i cunoaştem bine din alte campionate şi un antrenor care este liderul proiectului.

Toate acestea îi fac să fie competitivi în campionat şi în Europa League şi de aceea trebuie să fim pregătiţi să întâlnim o echipă foarte bine antrenată. Nu ştim cum vor juca. Au un stil definit, dar uneori au schimbat jucând cu o linie de cinci sau de patru, cum au făcut în tur, fiindcă au capacitatea să se adapteze la orice tip de sistem”

Dacă Dan Petrescu ar putea fi tentat să folosească același prim 11 ca și în Gruia, din cauza lipsei de efectiv, antrenorul Sevillei se vede nevoit să apele la câteva schimbări. Portarul Vaclik și mijlocașul Fernando au probleme medicale și vor fi, cel mai probabil, înlocuiți cu Bono și Oliver Torres. În plus, marcatorul din Gruia, En-Nesyri i-ar putea lua locul lui Luuk de Jong în centrul ofensivei.

Echipe probabile:

Sevilla (4-3-3): Bono – J. Navas, Kounde, D. Carlos, Escudero – Jordan, Gudelj, Torres – Suso, En-Nesyri, Ocampos

CFR Cluj (4-3-3): Arlauskis – Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Păun, Bordeianu, Djokovic – Deac, Traore, Omrani

Comenteaza