CFR Cluj încearcă imposibilul în fața lui Lazio. Echipele probabile pentru primul meci al “feroviarilor” din grupele Europa League

CFR Cluj încearcă imposibilul în fața lui Lazio. Echipele probabile pentru primul meci al “feroviarilor” din grupele Europa League
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campionii au parte de un adversar complicat, la revenirea în grupele unei competiții europene după o pauză de șapte ani.

După un parcurs început european început în luna iulie, formația din Gruia își începe aventura în grupele Europa League. Clujenii au trecut pe rând de Astana, Maccabi Tel Aviv și Celtic și au fost eliminați de Slavia Praga, în play-off-ul Ligii Campionilor. Acum, “feroviarii” se vor duela cu Lazio, Rennes și din nou Celtic pentru un loc în primăvara europeană. Grupa este una complicată, iar primul oponent cu care vor da piept elevii lui Dan Petrescu este Lazio Roma, câștigătoarea Cupei Italiei.

Clujenii revin în grupele unei competiții europene după o pauză de șapte ani și în grupele Europa League după o absență de 10 ani. Un avantaj pentru CFR Cluj ar putea fi reprezentat de faptul că formația din Gruia a învins de fiecare dată în primul meci din grupe. În 2008, campionii au trecut de AS Roma (2-1), în 2009 au învins FC Copenhaga (2-0), în 2010 au ieșit învingători din duelul cu FC Basel (2-1), în timp ce în 2012 au surclasat Braga (2-0).

Cu un lot cotat la aproape 300 de milioane de euro, Lazio pornește ca favorită clară în duelul din Gruia. Totuși, romanii nu se vor baza pe trei jucători importanți, Ciro Immobile (15 goluri, 12 pase decisive în sezonul trecut), Luis Alberto (6 goluri, 6 pase decisive în sezonul trecut) și al doilea căpitan al echipei, românul Radu Ștefan.

De-a lungul timpului, Lazio s-a confruntat cu trei echipe românești, Dinamo, FC Vaslui și FCSB. Palmaresul este de partea italienilor, care au obținut două victorii, trei remize și au fost învinși o singură dată. De cealaltă parte, CFR Cluj s-a duelat în două rânduri cu AS Roma și o dată cu Inter Milano. “Feroviarii” au înregistrat o victorie, o remiză și patru înfrângeri.

Dan Petrescu se confruntă cu serioase probleme de lot înainte duelului cu italienii. Vincius nu a prins lista UEFA din cauza unei accidentări, Rondon și Pereira vor lipsi și ei, în timp ce există incertitudini în legătură cu situația lui Culio și a lui Traore.

Echipe probabile:

CFR Cluj (4-3-3): Arlauskis – Susic, Burcă, Boli, Camora – L. Aurelio, Bordeianu, Djokovic – Deac, Omrani, Păun

Lazio (3-5-2): Strakosha - Vavro, Acerbi, Bastos - Lazzari, Milinkovic-Savic, Leiva, Parolo, Jony - Correa, Caicedo

Partida dintre CFR Cluj și Lazio se va disputa azi, de la ora 19:55, pe Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”. Meciul va fi transmis de Telekom Sport 1, Digisport 1 și Look Plus.

Comenteaza