CFR Cluj încearcă un nou miracol pe Celtic Park. Echipele probabile

CFR Cluj încearcă un nou miracol pe Celtic Park. Echipele probabile
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campionii revin pe stadionul unde au reușit cea mai importantă victorie din actualul sezon, 4-3, în preliminariile Ligii Campionilor.

Trupa lui Dan Petrescu a plecat spre Scoția cu un moral bun, după victoria din campionat, 3-0 împotriva revelației Ligii 1, Gaz Metan Mediaș. Clujenii revin la Glasgow, locul unde au reușit o calificare miraculoasă. După 1-1 în Gruia, scoțienii de la Celtic porneau ca favoriți pe teren propriu. Totuși, un joc colectiv foarte bun și un Omrani în zi mare au adus victoria “feroviarilor” pe o arenă legendară a Marii Britanii.

Cele două formații pornesc din postura de campioane ale țărilor lor, dar și din postura de lideri în campionat în actualul sezon. CFR Cluj conduce Liga 1 cu 24 de puncte, două mai mult decât CS U Craiova, iar Celtic e lider în Scoția, cu 19 puncte, unul mai mult decât marea rivală, Rangers. Cu toate acestea, în grupa de Europa League, “feroviarii” sunt lideri, după victoria în fața celor de la Lazio, 2-1.

Britanicii au reușit doar o remiză în Franța, cu Rennes, 1-1. Celtic este neînvinsă în noul sezon din Scoția, dar ultimul rezultat le dă speranțe elevilor lui Dan Petrescu. Formația din Glasgow a remizat pe terenul celor de la Hibernian și a făcut primul pas greșit în actuala stagiune. De cealaltă parte, CFR Cluj are o singură înfrângere, meciul cu Astra Giurgiu, și este neînvinsă în ultimele trei jocuri de campionat.

Principalele arme ofensive ale scoțienilor sunt James Forrest, cel care a înscris atât la Cluj cât și la Glasgow, Odsonne Edouard și Ryan Christie. Din tabăra campioanei României au șanse să se remarce Billel Omrani, Ciprian Deac sau Adrian Păun.

Echipele probabile:

Celtic Glasgow (4-2-3-1):  Forster - Bauer, Jullien, Ajer, Bolingoli - Brown, McGregor - Forrest, Ntcham, Christie – Edouard

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Boli, Burcă, Camora – Djokovic, Bordeianu, Culio - Deac, Rondon, Omrani

Partida dintre CFR Cluj și Celtic Glasgow, din Grupa E a Europa League se va disputa joi, de la ora 22:00.

Comenteaza