CFR Cluj începe lupta pentru titlu în play-off. Cum s-au descurcat “feroviarii” împotriva principalelor rivale

CFR Cluj începe lupta pentru titlu în play-off. Cum s-au descurcat “feroviarii” împotriva principalelor rivale
| Foto: facebook.com/cfr1907

După 26 de etape din sezonul regulat, formația din Gruia intră de pe primul loc în cea de-a doua fază a campionatului și are de apărat două, respectiv patru puncte, în fața principalelor urmăritoare, FCSB și CS U Craiova. 

În ciuda problemelor financiare din ce în ce mai accentuate, campionii din sezonul trecut pornesc în play-off cu gândul la un nou trofeu. Cu un nou antrenor pe bancă, Alin Minteaun, care a câștigat primele sale trei partide pe banca formației din Gruia, clujenii speră să cucerească titlul cu numărul cinci, la finalul stagiunii. În plus, “feroviarii” au ca obiectiv și o nouă Cupă a României, iar în semifinalele competiției vor întâlni Astra Giurgiu.

În cele 10 meciuri din actualul sezon împotriva echipelor calificate în play-off, recordul CFR-ului este unul pozitiv, cu cinci victorii, trei remize și două înfrângeri. Cei de la Sepsi au fost victimă sigură în ambele partide de campionat, în timp CS U Craiova a fost sinfura formație din play-off împotriva căreia, clujenii nu au reușit să se impună în sezonul regulat.

Rezultate CFR contra formațiilor din play-off:

CFR Cluj – FCSB 1-1

FCSB – CFR Cluj 0-2

CFR Cluj – CS U Craiova 0-0

CS U Craiova – CFR 2-0

Astra Giurgiu – CFR Cluj 1-2

CFR Cluj – Astra Giurgiu 1-1

CFR Cluj – Viitorul Constanța 1-2

Viitorul Constanța – CFR Cluj 0-1

Sepsi Sfântu Gheorghe – CFR Cluj 1-2

CFR Cluj – Sepsi Sfântu Gheorghe 1-0

George Țucudean, golgheter și în derby-uri

Din cele 39 de goluri marcate de campioni în primele 26 de etape, 11 au fost înscrise împotriva primelor șase echipe din campionat. Mai mult, în derby-uri, clujenii au primit opt goluri, jumătate din totalul celor primite în sezonul regulat. Dintre fotbaliștii formației din Gruia, remarcat a fost tot George Țucudean, care a înscris cinci din cele 16 goluri ale sale, împotriva primelor clasate. În ierarhia golgheterilor, atacantul este urmat de Ciprian Deac (2), Alex Ioniță, Thierry Moutinho, Andrei Mureșan și Billel Omrani (toți câte un gol).

Clasament play-off Liga 1:

1. CFR Cluj 27 p.

2. FCSB 25 p.

3. CS U Craiova 23 p.

4. Astra Giurgiu 21 p.

5. Viitorul Constanța 19 p.

6. Sepsi Sfântu Gheorghe 19 p.

CFR Cluj va debuta în play-off la finalul săptămânii, împotriva celor de la Sepsi. Partida se va disputa sâmbătă, 9 martie, de la ora 20:15, pe Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

 

Comenteaza