CFR Cluj, învinsă în derby-ul cu FCSB. Execuția superbă a lui Teixeira a decis soarta partidei

CFR Cluj, învinsă în derby-ul cu FCSB. Execuția superbă a lui Teixeira a decis soarta partidei
Anul trecut "feroviarii" au fost eliminați din competiție de luxemburghezii de la Dudelange

Campioana s-a deplasat pe terenul roș-albaștrilor pentru o partidă fără miză, iar formația bucureșteană s-a impus cu 1-0.

Într-o atmosferă de vacanță, pe un stadion aproape gol, partida din capitală a început cu “feroviarii” în ofensivă. Djokovic a fost blocat foarte bine în startul meciului, iar Păun a trecut și el pe lângă gol după câteva minute. Ritmul partidei a continuat să fie unul alert, iar Teixeira a fost aproape de a specula o greșeală a lui Mureșan. Jocul s-a mutat rapid la cealaltă poartă, iar Boli a lovit transversala după un sfert de oră. Treptat, meciul s-a liniștit, iar până la pauză, CFR-ul a avut o dublă ocazie prin Omrani și Costache, dar portarul Vlad i-a salvat pe bucureșteni. Astfel, scorul pauzei a fost 0-0.

Începutul actului secund le-a aparținut roș-albaștrilor, care au forțat deschiderea scorului. La cinci minute de la reluare, Males l-a faultat pe Man în careu, iar centralul a dictat penalty. Fostul jucător al “feroviarilor” a tras tare, însă șutul său a lovit transversala. Totuși, FCSB a deschis în cele din urmă scorul, prin Teixeira, ca cărui execuție din foarfecă i-a lăsat fără replica pe clujeni. Trupa lui Dan Petrescu a mai ajuns cu greu la poarta adversă, iar gazdele au fost din nou aproape de a marca, dar Arlauskis a salvat mingea trimisă de Morais. La intrarea în ultimele 10 minute, Omrani a semnat cea mai mare ocazie a clujenilor în repriza secundă și a trecut pe lângă egalare. În cele din urmă, FCSB s-a impus cu 1-0 și i-a provocat a treia înfrângere CFR-ului, în acest sezon de Liga 1.

Echipe de start:

FCSB: Vlad – Benzar (Roman ‘86), Cristea, Bălașa, Morais – Nedelcu, Teixeira – Man (Rusescu ‘87), Tănase, Coman – Hora (Moruțan ‘63)

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Boli, Mureșan, Peteleu – Males, Hoban (Moutinho ‘46), Djokovic – Costache (Petrila ‘57), Omrani, Păun (Itu ‘76)

“Feroviarii” au încheiat sezonul pe primul loc, pentru a doua oară consecutiv, reușind să acumuleze 50 de puncte.

 

Comenteaza