CFR Cluj joacă astăzi în Superligă cu FC Botoșani

CFR Cluj joacă astăzi în Superligă cu FC Botoșani
| Foto: facebook.com/cfr1907

După calificarea în play-off-ul Conference League, "feroviarii" revin la lupta din campionat.

Echipa clujeană e la un singur pas de grupele celei de-a treia competiții europene, însă elevii lui Dan Petrescu nu neglijează nici Superliga, acolo unde următorul adversar este FC Botoșani.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 24 de ori în principala prima ligă, de 13 ori s-au impus clujenii, de șase ori au câştigat moldovenii, iar alte cinci partide s-au temrinat la egalitate. Botoşănenii sunt fără victorie pe terenul ardelenilor, unde au reuşit doar trei remize în 12 deplasări.

Mai mult, stadionul din Gruia este o adevărată fortăreață, CFR - FCSB 0-1 fiind singura înfrângere suferită de clujeni în ultimele 23 de meciuri disputate în campionat din postura de gazde, în rest au 20 de victorii şi două rezultate de egalitate.

Cea mai mare diferență de scor dintre cele două formații s-a consemnat în aprilie 2016, CFR Cluj - FC Botoşani 6-0, rezultat care a consemnat şi cea mai severă înfrângere suferită de oaspeţii din această rundă în campionat.

Cel mai recent duel dintre "feroviari" și moldoveni s-a disputat la finalul lunii ianuarie 2022 și s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, golurile fiind înscrise de Deac și Dawa.

Partida dintre CFR Cluj și FC Botoșani este programată în această seară, de la 18:30, pe arena din Gruia.

Comenteaza