CFR Cluj, misiune îndeplinită la Voluntari. Campioana a obținut trei puncte pe terenul ilfovenilor

CFR Cluj, misiune îndeplinită la Voluntari. Campioana a obținut trei puncte pe terenul ilfovenilor
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Dan Petrescu s-a impus în fața revelației campionatului, scor 1-0, în penultima etapă a sezonului regulat din Liga 1.

Antrenorul campioanei a surpprins prin formula de start, în care se regăseau trei fundași centrali, Petrescu încercând să folosească același stil cu care omologul său de pe banca Voluntariului a schimbat fața echipei ilfovene.

“Feroviarii” au pus presiune încă din primele minute și au încercat să își impună joc. Chiar dacă prima ocazie a meciului a fost a gazdelor, când Hindrich a intervenit spectaculos la lovitura de cap a lui Nemec, echipa clujeană a fost cea care a deschis scorul.

După ce au beneficiat de mai multe lovituri de colț în prima parte a jocului, în cele din urmă, Burcă a reușit să înscrie la o astfel de fază (19). Odată ce au obținut un avantaj pe tabelă, campionii au făcut un pas înapoi și au mizat pe cartea contraatacului.

Totuși, FC Voluntari nu a reușit să construiască acțiuni periculoase, fiecare tentative, lovindu-se de barajul defensiv din fața lui Hindrich. În schimb, nici “feroviarii” nu au amenințat poarta gazdelor, iar scorul pauzei a fost 0-1.

La revenirea de la cabine, gazdele au avut inițiativa în primele 10 minute ale actului secund. Treptat, CFR Cluj a echilibrat partida și și-a impus jocul de așteptare. Primul moment important al reprizei a venit abia în minutul 66, când golul lui Yuri a fost anulat în urma unei semnalizări venite de la margine.

Tot fundașul brazilian a fost în prim-plan și în ultimele 10 minute de joc, când a trimi în bară (82). Imediat, campioana a beneficiat de o lovitură liberă periculoasă, iar Deac l-a întins serios pe portarul Popa (83). În ciuda presiunii puse de FC Voluntari în ultimele minute, CFR Cluj a reușit să se impună cu 1-0 și a ajuns la 73 de puncte acumulate în sezonul regulat.  

Comenteaza