Foto CFR Cluj nu a reușit încă o minune pe Olimpico. Calificarea în primăvara europeană se joacă în Gruia, cu Celtic

Campioana României a suferit a doua înfrângere în grupele Europa League, scor 1-0, în fata italienilor de la Lazio. 

Deși nivelul de interes pentru partida de pe Olimpico nu a fost unul ridicat, a existat un duel în rândul celor două galerii. După momentul tradițional în care un vultur a survolat terenul, cele două echipe erau gata pentru un nou duel. Dan Petrescu a pregătit câteva surprize în primul 11, iar sub privirile lui Alin Tișe, Vasile Dâncu sau Felice Piccolo, clujenii au părut ca intră timorați pe terenul din capitala Italiei.

Gazdele au avut prima ocazie a jocului, însă șutul Lui Adekanye nu a fost pe spațiul porții (16). Ratarea olandezului a anunțat ceea ce avea să urmeze, iar Correa a fost cel care a deschis scorul în minutul 25. "Feroviarii" au răspuns prin Burcă (27), al cărui șut de la distanță a trecut puțin pe lângă poarta lui Proto.

Cea mai mare oportunitate pentru trupa din Gruia a venit în minutul 38, când Djokovic și-a încercat norocul din afara careului și a lovit bara. Repriza s-a încheiat cu Lazio în ofensivă, iar Coreea a ratat șansa de a majora diferența.

La revenirea de la cabine, elevii lui Petrescu au părut mai montați și s-au instalat în jumătatea adversă. Prima ocazie a venit în minutul 50, când Păun l-a forțat pe Acerbi să greșească, iar italianul a fost aproape să înscrie în proprie poartă. Imediat, Păun a șutat periculos (54), Proto a respins în față, Omrani a fost aproape de a egala, însă goalkeeper-ul belgian a reușit să salveze. 

Deși părea că Lazio preia din nou inițiativa, "feroviarii", împinși de la spate de micuța galerie sosită de la Cluj, au revenit în atac. Proaspăt intrat în teren, Traore a înscris, însă reușita a fost anulată pe motiv de offside (69). Omrani a trecut si el pe lângă gol, două minute mai târziu. Până la final, clujenii nu au mai reușit să pună probleme, Lazio s-a apărat perfect și a reușit să se impună cu 1-0.

Echipe de start:

Lazio Roma: Proto - Bastos, Vavro, Acerbi - Lazzari, Parolo, Cataldi, Luis Alberto (Patric '80), Jony (Lulic '75) - Adekanye (Caicedo '66), Correa

CFR Cluj: Arlauskis - Cestor, Boli, Burcă, Camora - Bordeianu (Deac '62), Djokovic, Culio - Peteleu (Susic 73), Omrani, Păun ( Traore' 66)

Comenteaza