CFR Cluj, număr record de meciuri în acest sezon

CFR Cluj, număr record de meciuri în acest sezon

Câștigarea campionatului este o adevărată performanță pentru fiecare echipa din lume, dar uneori să fi campioana Ligii 1 te pune într-o situație delicată.

Este cazul lui CFR Cluj, echipa care va juca un număr record de meciuri. Aproape dublu față de cele mai multe echipe din primul eșalon fotbalistic al țării.

Obținerea medaliei de campioni ai României presupune o bătălie dură, dar pe care CFR Cluj a reușit să o câștige în ultimele două sezoane. Formația din Gruia are parte de continuitate, iar evolutia ei din prima parte a sezonului 2019/20 de Liga I o poate plasa pe locul 1 la jumatatea turului sezonului regulat. Inainte de meciul cu Craiova, ultimul din tur, CFR ocupă prima pozitie in clasament, cu 24 de puncte, tot atâtea câte are și FC Viitorul.

FC Viitorul este câștigatoarea Supercupei României, dupa un meci in care a invins-o cu 1-0 pe CFR Cluj. De asemenea, elevii lui Gheorghe Hagi sunt singurii care au reusit sa o invinga pe campioana Romaniei de doua ori in acest sezon. Cele doua echipe s-au intalnit in etapa a 12-a, la Ovidiu, unde dobrogenii castigau cu 3-1, tocmai pentru faptul ca CFR Cluj s-a folosit de o echipa total schimbata fata de cea obisnuita.

Dan Petrescu este obligat sa apeleze la asemenea decizii pentru ca echipa lui are deja o multime de jocuri disputate. Nu doar CFR a pierdut in campionat, ci toate adversarele pe care le are in Grupa E din Europa League au facut acest lucru dupa ce au jucat in etapa a 2-a.

Primăvara europeană, un obiectiv la care Dan Petrescu visează

Putine au fost echipele care au reusit sa joace bine inca din primul tur preliminar al Ligii Campionilor si sa intre intr-o grupa europeana. Pe langaremuneratia de aproximativ de zece milioane de euro, CFR a reusit sa le aduca la Cluj pe Lazio, Rennes si Celtic Glasgow, echipe alaturi de care concureaza in Grupa E. Mari sanse nu i s-au dat, casele de pariuri o dadeau pe campioana Romaniei drept echipa cu cea mai mica sansa la calificarea in primavara europeana, insa, cu toate acestea, a inceput cu dreptul.

În chiar prima etapa a Grupei E, CFR a reusit sa produca una dintre marile surprize, invingand-o cu 2-1 pe Lazio Roma, intr-un meci disputat in Gruia.  Acel rezultat a luat prin surprindere pe toata lumea, chiar si pe pariori. Fericiti au fost insacei care au jucat CFR Cluj pe biletul zilei la pariuri sportive, echipa lui Dan Petrescu avand atunci o cota de 5.00 pentru a castiga in fata italienilor. Dupa doua meciuri disputate in grupele Europa League 2019/20, CFR se afla pe locul al doilea, cu 3 puncte, la egalitate cu Lazio. Celtic este lider dupa ce a reusit sa-iinvingape ardeleni cu 2-0, la Glasgow. Clujenii erau sa-l piarda pe cel mai bun marcator din Liga Campionilor chiar in fata unei contracandidate. Celtic Glasgow s-a interesat de Billel Omrani, jucator pentru care era pregatita sa ofere 3.5 milioane de euro.

Clasament Grupa E

  • Celtic - 4 puncte
  • CFR Cluj - 3 puncte
  • Lazio - 3 puncte
  • Rennes - 1 punct

Meciurile din cupele europene au facut ca CFR Cluj sa aiba aproape un numar dublu de partide fata de celelalte echipe din campionat. Pana in momentul de fata, clujenii au evoluat in 25 de partide, iar pana la pauza de iarna va disputa 39 de partide. La polul celalalt, FC Voluntari, echipa aflata pe ultimul loc in actualul clasament al Ligii 1, va fi jucat 24 de meciuri pana la finalul acestui an.

Comenteaza