Se anunță derby încins în Gruia! CFR Cluj primește vizita lui Dinamo

Se anunță derby încins în Gruia! CFR Cluj primește vizita lui Dinamo
| Foto: facebook.com/cfr1907

Clujenii se așteaptă la un meci greu împotriva unei formații aflate pe un trend ascendent. Adrian Mutu șia avertizat jucătorii că trebuie să facă un meci bun pentru a ține aproape de Rapid și FCSB.

După succesul de la Craiova, CFR Cluj a revenit acasă și se pregătește pentru întâlnirea cu Dinamo, formație ce a învins în ultimele două meciuri și are speranțe din ce în ce mai mari de ieșire din zona fierbinte a clasamentului Superligii.

Adrian Mutu și-a avertizat elevii înaintea partidei. Tehnicianul crede că jocul va fi mai dificil decât pare la prima vedere, în ciuda poziție din clasament a celor două echipe. 

"Sunt într-o formă bună, vin după două victorii în campionat, va fi un meci dificil. Au arătat că știu să joace fotbal, trebuie să fim foarte atenți. Noi am avut o săptămână bună, ne-am antrenat bine, din păcate am avut și câteva probleme medicale.

Știm ce ne așteaptă, știm ce trebuie să facem, sperăm să câștigăm pentru că avem nevoie de puncte. Dinamo are forță colectivă, dar au și jucători în față care pot face diferența. Întotdeauna a fost un meci special împotriva lor, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că îmi fac treaba pentru CFR.

Stăm bine, dar există presiunea rezultatului, trebuie să ținem aproape de Rapid și FCSB. Dinamo e o echipă periculoasă, aflată într-un moment bun. Aștept fanii să fie lângă noi și să ne împingă către victorie. Avem nevoie de continuitate în rezultate", a declarat antrenorul feroviarilor.

Șapte ani de la ultimul succes al lui Dinamo în Gruia

Opt victorii, patru remize şi o înfrângere este palmaresul înregistrat de clujeni pe teren propriu în acest sezon. De partea cealaltă, bucureştenii s-au impus în trei dintre cele 13 deplasări, iar o partidă au terminat-o la egalitate.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 55 de ori, de 25 de ori s-au impus "feroviarii", de 20 de ori au câştigat bucureştenii, iar alte 10 partide s-au terminat la egalitate.

Ultimul succes înregistrat de Dinamo în Gruia a fost în 2017, când trupa din capitală se impunea pe terenul CFR-ului cu 3-0. În schimb, cea mai recentă întâlnire, din turul sezonului regulat, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

De asemenea, în cazul în care va fi utilizat, Ciprian Deac va bifa meciul cu numărul 400 în Superliga României, competiţie pe care a câştigat-o de şapte ori.

Partida dintre CFR Cluj și Dinamo se va juca astăzi, de la 20:00, pe arena din Gruia.

Comenteaza