CFR Cluj, printre cele cinci echipe din Liga 1 care permit participarea jucătorilor la Olimpiadă

CFR Cluj, printre cele cinci echipe din Liga 1 care permit participarea jucătorilor la Olimpiadă
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campioana României va permite fotbaliștilor convocați de Mirel Rădoi să evolueze la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În mai puțin de o lună cea de-a 32-a ediție a Olimpiadei de vară va începe în Japonia. Pentru prima dată din 1964, naționala masculină de fotbal va participa în cadrul competiției, grație performanței de la Europeanul U21 din 2019.

Totuși, turneul olimpic se desfășoară în același timp cu partidele din Liga 1 și din preliminariile cupelor europene. Astfel, mai multe formații au anunțat că vor refuza convocările primite din partea Federației.

Lotul final urmează să fie anunțat în 30 iunie, însă doar cinci formații din prima ligă și-au dat până în prezent acceptul ca jucătorii să evolueze la Olimpiadă.

Potrivit Digisport, alături de Farul, FC Botoșani, Chindia și Gaz Metan Mediaș se află și campioana CFR Cluj, care are cinci jucători pe lista preliminară anunțată de Mirel Rădoi.

Aceștia sunt fundașii Cristian Manea și Denis Ciobotariu și mijlocașii Alexandru Chipciu, Valentin Costache și Răzvan Andronic, care a evoluat în sezonul trecut sub formă de împrumut la Academica Clinceni.

Pentru Jocurile Olimpice, lotul României va avea 18 jucători, eligibili fiind cei născuți după 1 ianuarie 1997. Totuși, maximum 3 vor putea depăși limita de vârstă. În afara lotului de 18, 4 jucători vor fi trecuți pe lista suplimentară și se va apela la ei în cazul unor accidentări.

Comenteaza